Niu d'Art obre les inscripcions del 33è Festival de la Poesia

També s'han posat en marxa altres concursos literaris i poètics al Baix Vallès

Cultura

Imatge de la celebració del darrer Festival de la Poesia
Imatge de la celebració del darrer Festival de la Poesia

L'entitat local Niu d'Art Poètic ha publicat les bases per participar en el 33è Festival de la Poesia, que se celebrarà el 17 d'octubre al Teatre Can Rajoler.

El certamen tornarà a comptar amb tres categories. La primera és poesia inèdita, en què cada participant pot presentar només una poesia inèdita, en català, que no hagi concursat en edicions anteriors del Festival, ni hagi estat guardonada en altres concursos i que no superi els 32 versos. Es lliuraran tres premis de 600, 300 i 200 euros.

La segona categoria és la de Millor Rapsode Premi Josep Fité. Cada participant enviarà, enregistrades i per escrit, les dues poesies que recitarà. La primera que recitarà serà de tema lliure i la segona ha de ser un poema original de la poeta convidada, Anna Gual. Ambdues poesies han de tenir un mínim de 20 versos i un màxim de 50 versos i seran les mateixes, sense cap variació, que recitarà el dia del Festival. En aquest cas, també hi haurà tres premis de 600, 300 i 200 euros. A més, el guanyador, serà convidat per fer de jurat en la següent edició del festival.

Per últim hi ha el Premi de Poesia Visual. Aquest poema visual podrà participar a través d’una reproducció en format DIN A4, sobre la qual el jurat farà la deliberació. El guanyador rebrà un premi de 350 euros.

Els treballs es poden presentar fins al 17 de juliol al correu electrònic niudart.poetic@gmail.com o per correu ordinari al Servei de Cultura de l'Ajuntament de Parets del Vallès –c/ Travessera, 1 (08150)–.

TodoRunners engega un concurs de relats breus

TodoRunners –programa de ràdio produït a Ràdio Mollet i que també emet a Ràdio la Llagosta, a Ràdio Sant Fost i a La Xarxa de Comunicació Local– ha engegat el certamen Relats Curts Runners Confinats, en què es demana als corredors que expliquin com superen els entrebancs de ser runners sense sortir de casa.

Els relats es poden lliurar fins a l’1 d’abril (redacción@todorunners.net), el 8 d’abril s'anunciarà el guanyador i els altres dos finalistes, i el 23 d’abril es publicaran a TodoRunners.net i s’emetran en format d’àudio al TodoRunners Ràdio. El guanyador rebrà el llibre Al fin de semana se llega ya reflexionando, del president del jurat, José Ramón Vera, i un lot de dorsals. 

Es posen en marxa els premis literaris Escriu-Mó

L’àrea de Cultura de l’ajuntament de Montmeló ha organitzat un concurs literari per Sant Jordi per mostrar l’habilitat dels montmelonins i les montmelonines a l’hora d’escriure. Per participar-hi s'ha d’escriure un relat d’entre 1 i 3 fulls d’extensió de temàtica lliure amb un pseudònim i enviar-lo al correu montmelo@cpnl.cat abans del 15 d’abril. Per Sant Jordi es farà públic el nom dels guanyadors dels premis Escriu-Mó. Un jurat format per representants de l’Ajuntament, l’Oficina de Català, la biblioteca La Grua i Òmnium seran els que decidiran els guanyadors del concurs valorant la qualitat del relat i la seva l’originalitat.

Es convoca el 22è Premi de Narrativa Montserrat Roig

L'Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca Montserrat Roig han convocat el 22è Premi de Narrativa Montserrat Roig. L'objectiu és narrar en primera persona singular femení i divulgar les vivències personals i col·lectives de les dones al llarg de la història. La participació és oberta a totes les dones majors d’edat i es poden presentar els textos d'entre 3 i 20 pàgines, fins al 31 de maig.

Edicions locals