Les Maries del Confinament, una xarxa solidària en temps de coronavirus

Una vintena de veïnes de Sant Fost han posat en marxa la iniciativa

Societat

Les Maries del Confinament, una xarxa solidària en temps de coronavirus
Les Maries del Confinament, una xarxa solidària en temps de coronavirus

Fa tan sols una setmana que es van unir, però la seva tasca ja ha ajudat moltes persones. Les Maries del Confinament, tal com signen els seus paquets, sorgien després de veure per Facebook la crida d'una treballadora d'una residència de Sant Fost demanant mascaretes. I no s'ho van pensar, en un no res tenien el grup creat per una vintena de persones, la majoria dones de més de 60 anys, disposades, agulla en mà, a cosir per ajudar als seus amics, familiars i veïns.

La xarxa solidària la formen unes set cosidores, "elles són les més importants per mantenir en marxa la iniciativa", explica la Mireya Nozal, la coordinadora del grup i també la membre més jove. A banda, de persones que s'encarreguen de repartir els paquets i d'altres que fan d'animadores perquè l'energia del grup no decaigui. 

En aquest temps Les Maries del Confinament ja han subministrat en dues ocasions, material de protecció a les 8 residències de Sant Fost, així com a les de Martorelles i Santa Maria de Martorelles. Unes 800 mascaretes, al voltant de 120 diàries, que han fet amb el material que tenien per casa, retalls de teles, vetes, gomes..., utilitzant l'enginy per seguir produint. També amb les donacions d'alguns comerços, com la drogueria Dima, que la setmana passada els va proporcionar una bobina de 15 metres de veta.

Una empresa de Mataró, Tejidos Rolsdan, també s'ha posat en contacte amb elles donant-los 500 mascaretes perquè les cusin i els hi posin gomes.

Tot i les cessions, el material comença a fer-se escàs. "Necessitem teles de cotó i gomes", alerta la Nozal. I és que el que més temen Les Maries del Confinament és quedar-se aturades, però asseguren "no pararem mentre duri aquest virus".

Edicions locals