Sant Fost netejarà setmanalment els contenidors d'escombraries de matèria orgànica i resta

El nou servei, que es va posar en marxa aquest dilluns, també amplia a dos cops per setmana la recollida de residus

| Aj. Sant Fost

Sant Fost compta des d'aquest dilluns amb un nou servei de recollida de matèria orgànica i resta. L'Ajuntament ha licitat el servei a l'empresa CLD per millorar l'actual situació de recollida d'aquests residus, ja que ara com ara, és el municipi del Vallès Oriental amb la taxa de reciclatge més baixa (23%).

Amb aquest millora del servei, l'Ajuntament preveu doblar la freqüència de recollida de fracció orgànica. Abans es feia un sol cop a la setmana i ara es farà dues vegades. També s'ampliarà les hores de neteja exterior dels contenidors, passant de fer-ho un cop cada tres mesos a netejar-los setmanalment. A aquesta mesura s'hi suma la tasca d'un equip d'operaris, el qual supervisarà que els contenidors no es desbordin. Per últim, el nou servei inclou la neteja interior dels contenidors, una mesura que segons el consistori, abans no estava estipulada i ara es farà un cop al mes.

Pel que fa a la recollida de matèria orgànica i de resta de tot el municipi, aquesta es farà entre la tarda i la nit, i l'empresa tindrà la seva base d'operacions a Sant Fost. De moment, les ubicacions dels contenidors es mantenen.

Aquesta és segons el consistori una solució temporal mentre no acabi l'estudi que el govern va encarregar per analitzar la recollida d'orgànica i resta. L'estudi es preveu que pugui estar enllestit en les pròximes setmanes.

Edicions locals