Sant Fost crea una xarxa de voluntaris que preveu cosir entre 800 i 1.000 mascaretes diàries

Una vintena de veïns i veïnes ja s'han sumat a aquesta iniciativa solidària

Societat

Sant Fost crea una xarxa de voluntaris que preveu cosir entre 800 i 1.000 mascaretes diàries
Sant Fost crea una xarxa de voluntaris que preveu cosir entre 800 i 1.000 mascaretes diàries

La bona acollida ciutadana que va tenir la crida solidària que l'Ajuntament va fer la setmana passada per abastir les residències de Sant Fost de material de protecció contra el coronavirus ha portat el consistori a coordinar, amb la col·laboració dels veïns, una xarxa de voluntaris per confeccionar mascaretes. La iniciativa, que havien començat alguns veïns a títol individual, ja compta amb la participació d'una vintena de persones.

Els i les cosidores utilitzen un material tèxtil que la setmana passada una empresa va cedir al consistori. Segons ha explicat l'alcalde, Carles Miquel, el repartiment d'aquest material es fa a través d'un grup reduït de persones "per minimitzar riscos". A banda, el consistori compta amb la col·laboració de dues clíniques dentals, les quals s'encarreguen d'esterilitzar les mascaretes per tal que puguin ser entregades amb la millor de les garanties.

El grup que va començar a funcionar a finals de la setmana passada, ja ha confeccionat unes 300 mascaretes que es preveu que puguin ser entregades aquest dimarts. A més, els i les cosidores ja disposen de material nou per poder confeccionar 500 mascaretes més, el que sumarà un total de 800. Amb tot, hauran d'esperar l'arribada de gomes. "Ens van donar un rotllo de 300 metres de goma, però ja s'ha acabat", explica l'alcalde. Està previst que una empresa de Mataró els cedeixi 3 rotllos més. Un cop disposin de tot el material, des de l'Ajuntament calculen que es podran confeccionar entre 800 i 1000 mascaretes al dia.

 

 

Edicions locals