Interior activa un certificat per als desplaçaments perquè els Mossos facilitin el pas més àgilment

Fonts dels Mossos destaquen que aquest document "és recomanable, però no és obligatori"

Societat

El conseller d'Interior, Miquel Buch
El conseller d'Interior, Miquel Buch | Rubén Moreno / Presidència

El Departament d'Interior ha activat un certificat d'autoresponsabilitat per als desplaçaments dels ciutadans, que servirà perquè els Mossos facilitin el pas més ràpidament i que està inspirat en el model que es duu a terme a França. El document es pot descarregar a internet i serà efectiu a partir de dilluns a les 0 h.

La gent pot explicar a la declaració autoresponsable el motiu del seu desplaçament. Però el conseller d'Interior, Miquel Buch, va advertir divendres a la nit en declaracions a TV3 que si s'intenta enganyar la policia, s'aplicaran les sancions corresponents.

Tot i la posada en marxa d'aquesta declaració, des de Mossos destaquen que aquest document "és recomanable, però no és obligatori", entenent així que alguns ciutadans no l'hagin pogut imprimir, per falta d'impressora, o directament no l'hagin pogut adquirir, per manca d'accés a internet.

En tot cas, fonts dels Mossos d'Esquadra apunten que si no es porta el document a sobre i omplert, els agents faran les comprovacions oportunes perquè els ciutadans demostrin que la seva sortida a la via pública coincideix amb alguns dels supòsits legals que permet l'actual estat d'alarma.

Edicions locals