Sant Fost aconsegueix fons per desplegar la fibra òptica al polígon

L'actuació està dins un projecte de modernització del sector empresarial de la població

Economia

Sant Fost tindrà el 2013 un dels pocs polígons del Vallès amb instal·lació de fibra òptica. Aquesta és una de les actuacions previstes al projecte de modernització del sector empresarial, presentat mancomunadament pels ajuntaments de Sant Fost i Santa Maria de Martorelles, i que ha rebut una subvenció de 365.000 euros dels fons europeus Feder.

 “El projecte farà del polígon de Can Baliarda un referent al Baix Vallès en l’àmbit tecnològic”, explicava l’alcaldessa de Sant Fost, Montserrat Sanmartí. La iniciativa preveu el desplegament de 1.500 metres linials de fibra òptica que podrà donar servei a tots els usuaris del polígon i que “millorarà la competitivitat de les empreses i permetrà la instal·lació de noves indústries a la zona”, indicava Demián Pau Tabbia, representant de l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès.
La segona pota de la iniciativa és la construcció d’un edifici d’oficines que serà la seu del Club d’emprenedors, un espai destinat a donar serveis a aquelles empreses o autònoms emergents que no tinguin les infraestructures necessàries d’espai, maquinari, programari, entre altres. A més també hi haurà un servei d’administració i d’assessorament empresarial que prestarà ajut als emprenedors que ho sol·licitin.
L’edifici estarà situat a la zona industrial de Can Baliarda a la confluència del carrer Santa Rosa amb la B-500, al solar de 1.768 metres quadrats on hi havia l’antiga serradora i davant de l’empresa Derbi. La iniciativa preveu espai per a ampliacions futures per a la creació d’un viver d’empreses i un centre de serveis a les empreses.
L’edifici també serà el suport per al desplegament de la xarxa de fibra òptica i allotjarà un Centre de Processament de Dades Informàtiques (CPD) amb les instal·lacions necessàries per la interconnexió i gestió de la xarxa de fibra òptica que donarà accés d’alta velocitat a Internet.

COFINANÇAMENT

El projecte té un cost de 520.000 euros. Un 70% del finançament provindrà d’altres administracions (47% dels Fons Feder i el 23% de la Diputació). Del 30% restant, un 95% serà finançat per l’Ajuntament de Sant Fost i l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès i un 5%, per l’Ajuntament de Santa Maria, que també es podrà beneficiar dels serveis del Club de l’Emprenedor.

Edicions locals