Joan Tardà posa ERC com a garantia de les polítiques socials

Per al republicà el benestar afavoreix la cohesió de la societat catalana necessària per a la independència

Política

El republicà Joan Tardà destacava divendres en un acte a l'antiga biblioteca de Sant Fost la importància de les polítiques socials en situació de crisi per promoure la cohesió social, pas ineludible cap a la independència.

El portaveu d'Esquerra al Congrés de Diputats a Madrid, Joan Tardà, presentava divendres algunes de les propostes d'Esquerra de cara a les eleccions de diumenge. Sobre la crisi, Tardà pintava un escenari ben negre i assegurava que "estem en un moment en què, per primera vegada després de la postguerra la generació dels fills pot ser més pobre que la dels pares". Davant aquesta situació, el republicà destacava la importància de les polítiques socials i presentava Esquerra com a garantia. Segons Tardà, el manteniment de la societat del benestar afavoreix la cohesió que necessita Catalunya com a element necessari per a fer el pas cap a la independència.
Pel que fa a la política nacional, el diputat a Madrid reproduïa una de les premises de la campanya republicana: la celebració d'un referèndum per la indepèndència com a condició per formar un govern o investir el president de la Generalitat. Sobre l'aparició de nous partits que també defensen la independència de Catalunya, Tardà no en feia una crítica, sinó que ho atribuïa a la maduresa del pensament independentista. En clau postelectoral, tot i defensar l'acció de govern del Triipartit, el polític aplanava el camí per a un possible pacte amb CiU i assegurava que "Esquerra no es presenta per estar a l'oposició, Esquerra vol estar al govern", deia.

Edicions locals