Identificava com a conductor un home mort per no pagar les multes

La investigació del cas es va iniciar després d'una infracció detectada pel radar de la C-17 a Parets

Societat

Els Mossos d'Esquadra del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de la Divisió de Trànsit han denunciat penalment un home, que va ser detectat al maig de l'any passat pel radar fix ubicat a la carretera C-17, a l'altura de Parets, per excés de velocitat d'un turisme Mercedes Benz. L'infractor identificava com a conductor una altra persona –que ja havia mort– per no pagar les multes. 

La investigació es va iniciar el passat 5 de maig de l'any passat quan el Servei Català del Trànsit quan es va va detectar, amb el radar fix ubicat a la carretera C-17, a Parets, l'excés de velocitat d'un turisme Mercedes Benz. En rebre la denúncia, el titular d'aquest turisme va presentar al·legacions identificant el conductor del vehicle en el moment de la infracció. Quan l'escrit va arribar al Servei Català del Trànsit, es va observar que als registres de la Divisió General de Trànsit, la persona identificada com a conductor constava que havia mort al 2016, motiu pel qual el grup del GRD de la Divisió de Trànsit va obrir una investigació.

L'home, de 59 anys, de nacionalitat espanyola i veí d'Hospitalet de Llobregat, en la primera entrevista que va realitzar amb els investigadors, va manifestar que s'havia equivocat a les al·legacions a l'hora d'identificar al conductor i que, per tant, es faria càrrec de la denúncia.

La relació entre la persona que s'identificava a les denúncies i l'home empresari es va confirmar, ja que estaven a nom d'una Societat Limitada d'Hospitalet de Llobregat, propietat de la persona que figurava a les denúncies. La persona que va morir l'any 2016 hi tenia un seguit d'impagaments, i com a venjança l'empresari, cada vegada que era denunciat per excés de velocitat feia constar les dades del client com a conductor, sense saber que aquest havia mort poc després del 2016. En total, van ser 8 vegades en què el denunciat va identificar-lo.

El denunciat haurà de fer front a un procés judicial per falsificació documental atès que els fets són greus i tenen una pena prevista de gairebé tres anys de presó.

Edicions locals