Sant Fost puja els impostos per sota del 2%

Els comerciants tindran bonificacions per l'ús de la deixalleria

Política

El 2011 els impostos i taxes a Sant Fost pujaran per sota de l’IPC previst, un 2%. Així ho decidia dimarts el ple municipal, que aprovava la modificació de 6 de les 20 ordenances fiscals del municipi.

Les ordenances que es revisaven van ser l’IBI, del qual es rebaixarà el tipus impositiu del 0,610 al 0,565; l’IAE; l’impost sobre les plusvàlues de terrenys; la taxa de transport urbà; la d’activitats a l’Ateneu, i la de la recollida d’escombraries, la quota de la qual quedarà en els 143 euros anuals.
Una de les modificacions de la taxa de recollida de residus és que els comerciants es podran beneficiar d’una bonificació per l’ús de la deixalleria. Es bonificarà el 8% en quotes de fins a 300 euros i el 5% en les superiors a 300 euros.
L’alcaldessa, Montserrat Sanmartí, explicava que l’equip de govern “continua apostant per l’educació en el reciclatge” per abaratir la quota. Per la seva part, el PSC criticava la gestió que s’està fent de la recollida de residus i GSF presentava una esmena perquè la bonificació als comerços fos del 10%, igual que en el cas dels particulars. L’esmena no es va acceptar.

Edicions locals