ERC defensa l'acord amb el PSOE davant les bases a la comarca

Josep Maria Juvé, membre de l'equip negociador, manté que cal seguir amb la mobilització al carrer malgrat l'acord

Política

ERC defensa l'acord amb el PSOE davant les bases a la comarca
ERC defensa l'acord amb el PSOE davant les bases a la comarca

Parets del Vallès

ERC ha volgut fer pedagogia davant les seves bases sobre l'acord amb el PSOE per a la investidura del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El diputat Josep Maria Jové, membre de l’equip negociador per part d’Esquerra Republicana, ha parlat a la militància del Vallès Oriental de les converses amb el PSOE en una assemblea informativa aquest dimarts, en què també han participat Chakir el Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, i Marta Vilaret, vicesecretària general de Drets, llibertats i Lluita antirepressiva.

A la reunió, celebrada a Parets del Vallès, Jové va assegurar que la part republicana va establir els paràmetres de les negociacions: “Parlar de la repressió, de la resolució del conflicte polític i la celebració del diàleg bilateral entre els governs català i espanyol”, mentre que “els socialistes anaven d’entrada a fer una negociació convencional, a parlar de carreteres, aeroports, finançament, ... però nosaltres no hi vàrem entrar”. El resultat, segons Jové, és el “reconeixement d’un conflicte polític, de la Generalitat com a actor institucional i de la resolució del conflicte per la via política”. Jové no va defugir dels riscos de l’abstenció del grup republicà, i per això també va insistir en mantenir la mobilització: “La taula no ha de substituir ni adormir el carrer”.

Per la seva banda, El Homrani va avançar que el consens pels pressupostos catalans està finalitzant i tot indica que comptaran amb el suport de la majoria del Parlament: “S’incrementen 2.000 milions d’euros, però tot i això no podrem arribar a totes les necessitats del país”. El conseller granollerí va destacar l’accent social dels comptes: "Ens esmercem a tenir una comunitat cohesionada”, alhora que també s’ha aconseguit acordar una fiscalitat progressiva.

Congrés comarcal el 24 de gener

Esquerra Republicana de Catalunya renovarà al seva executiva comarcal el proper divendres 24 de gener en un congrés que es celebrarà a la Garriga. L’actual president, Oriol Ramon, optarà a la reelecció tot i que té intenció de fer canvis en algunes secretaries.

Edicions locals