Desenes de persones reben a Mollet el CDR de Sant Fost detingut el 23-S

Alexis Codina va sortir de la presó divendres a la nit després de pagar una fiança de 10.000 euros

Societat

Desenes de persones reben a Mollet el CDR de Sant Fost detingut el 23-S
Desenes de persones reben a Mollet el CDR de Sant Fost detingut el 23-S | Ona Cervera

Redacció / ACN

Desenes de persones es van concentrar dissabte a la tarda a la plaça Pau Casals de Mollet per donar la benvinguda a l'Alexis Codina, detingut el passat 23 de setembre en el marc de l'operació Judes i deixat en llibertat divendres a la nit, després d'estar empresonat durant poc més de tres mesos.

Familiars i amics van estar presents a l'acte que va tenir lloc a les 17 h, davant de l'Ajuntament nou, on es van poder veure diverses pancartes de suport a tots els encausats amb lemes com "No esteu soles" i "Solidaritat amb les detingudes del 23S".

Una trobada amb moltes mostres de suport per l'Alexis i els seus familiars i en la qual membres del CDR també van llegir uns parlaments: "El castell de cartes que s’havia muntat per part de la Guàrdia Civil i l'Audiència Nacional amb la connivència de l’Estat Espanyol, està caient, com no podia ser d’una altra manera", deien afirmant que "tot va ser un muntatge per tenir com a ostatges a 9 persones innocents".

"Volien tenir-nos a casa callades i amb por, però som aquí al carrer dempeus i cridant ben fort", van cridar durant el discurs, assegurant que no pararan "fins a la llibertat de totes les preses polítiques i el lliure retorn de les exiliades".

En llibertat

Alexis Codina va quedar en llibertat després que la sala penal de l'Audiència Nacional va constatar que no van trobar en la pericial feta pels dos tècnics del Grup de Desactivació d'Explosius de la Guàrdia Civil de Barcelona cap referència "a l'existència d'explosius" entre les substàncies trobades al seu domicili, sinó "únicament de substàncies que degudament barrejades i seguint els corresponents procediments tècnics podrien arribar a convertir-se en explosius".

La resolució sobre Codina també sembra dubtes sobre l'existència d'una "organització terrorista" formada pels set CDR detinguts en l'operació Judes. "El tribunal en aquest moment de resolució d'un recurs no pot emetre un judici definitiu suficientment fundat sobre la naturalesa terrorista o no dels fets, ni de l'existència d'una organització que s'hagués constituït ex novo/de nou", afirma la resolució de l'Audiència Nacional.

Amb tot, Codina, que ha pagat una fiança de 10.000 euros, la més cara de tots els encausats que han sortit fins ara de Soto del Real, haurà de presentar-se setmanalment davant del jutjat o la comissaria dels Mossos més pròxima al seu domicili, no pot sortir del territori, té retirat el passaport i haurà de comunicar el domicili on se'l pot localitzar.

Encara a la presó

Amb la sortida d'Alexis Codina i Ferran Jolis divendres, ja són cinc els detinguts de l'operació Judes posats en llibertat. Resten a la presó Jordi Ros, qui encara estaria en règim d'aïllament a Soto del Real i Germinal Tomàs. Aquest últim, veí de Mollet, es preveu que pugui sortir aviat, ja que els advocats ja haurien presentat els recursos pertinents per demanar la seva llibertat.

Edicions locals