Els alcaldes de Sant Fost, Martorelles i Santa Maria es manifestaran contra els empresonaments dels líders independentistes

Concentració del món local en rebuig a la sentència del Tribunal Suprem aquest dijous a Barcelona

Política

Els alcaldes de Sant Fost, Martorelles i Santa Maria es manifestaran contra els empresonaments dels líders independentistes
Els alcaldes de Sant Fost, Martorelles i Santa Maria es manifestaran contra els empresonaments dels líders independentistes

Redacció / ACN

Una trentena d'alcaldes i alcaldesses d'arreu de Catalunya, entre ells Carles Miquel, de Sant Fost, Marc Candela, de Martorelles, i Luisma Pintor, de Santa Maria de Martorelles, participaran aquest dijous 5 de desembre en una manifestació "en defensa dels empresonats i imputats arran de les mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Suprem".

Els batlles que han impulsat aquesta convocatòria fan una crida a la participació de tot el món local i han convidat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a sumar-s'hi. Com ja van fer durant l'1-O, es concentraran amb les seves vares a la plaça de Sant Jaume.

L'objectiu de la protesta es desplaçar-se fins a la Delegació del govern espanyol i entregar a la delegada un manifest en contra de la repressió que el 30 d'octubre l'Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya (ACEC) va aprovar per unanimitat.

El document que ha consensuat l'ACEC inclou un seguit d'accions unitàries per fer visible el malestar del món local envers la situació de "repressió" que afirmen que s'està vivint a Catalunya. El text també s'ha remès a l'Associació de Municipis per la Independència, a l'espera de coordinar noves accions conjuntes.

"Arran de la sentència del Tribunal Suprem, ens movia l'afany de reaccionar des del món local i des de la representativitat institucional inherent a alcaldes i alcaldesses del país, la més propera a la ciutadania", han expressat els batlles en un comunicat.

En aquest sentit, destaquen que aquestes accions són una resposta a les demandes ciutadanes que els exigien "fer passes endavant de reacció i protesta", com ja havien fet durant el referèndum de l'1-O.

La protesta tindrà lloc a les deu del matí del 5 de desembre a la plaça de Sant Jaume. Els participants recorreran la Via Laietana amb les seves vares, fins la Delegació del govern espanyol, al carrer Mallorca amb Roger de Llúria. Allà tractaran d'entregar el document a la delegada de l'executiu de l'Estat, Teresa Cunillera.

La majoria d'alcaldes i alcaldesses que han confirmat la seva presència són del Maresme, el Vallès Oriental i Osona.

Edicions locals