Alcaldes baixvallesans a l'acte en rebuig a la sentència al Palau de la Generalitat

Jordi Seguer, Carles Miquel, Marc Candela i Luisma Pintor van ser dels més de 700 alcaldes i alcaldesses presents dissabte

Política

Alcaldes baixvallesans a l'acte en rebuig a la sentència al Palau de la Generalitat
Alcaldes baixvallesans a l'acte en rebuig a la sentència al Palau de la Generalitat

Redacció / ACN

Els alcaldes de Parets del Vallès, Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles van participar dissabte en l'acte de rebuig contra la sentència del procès emesa pel Tribunal Suprem organitzat conjuntament per l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis.

Jordi Seguer, Carles Miquel, Marc Candela i Luisma Pintor, tots ells d'ERC, van ser quatre dels més de 700 alcaldes i alcaldesses que es van aplegar a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat en un acte organitzat conjuntament per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Torra es va dirigir als alcaldes i alcaldesses que dissabte li traslladaven la moció de rebuig a la sentència aprovada als seus consistoris i els va reclamar que no defalleixin. "L'exercici del dret a l'autodeterminació no té camí de retorn. No podem defallir", els va encoratjar en un acte en què els batlles van lluir les vares i van fer sentir els crits de "llibertat" i "independència". Per la seva banda, el vicepresident, Pere Aragonès, va expressar que la presència de més de 700 ajuntaments constata el desconeixement de qui pensa que aquest és un conflicte entre catalans.
 
Torra va convidar els alcaldes dels ajuntaments catalans que han aprovat la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem que rebutja la condemna, demana l'amnistia per als presos i defensa el dret a l'autodeterminació. En total, 814 consistoris, dels 947 que hi ha, van donar llum verda a la moció. Si es tenen en compte els ens locals –com consells comarcals o diputacions-, són 839 els que s'han sumat al rebuig a la sentència mitjançant aquesta moció. El text va ser promogut per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que van cridar a participar en aquesta trobada per als batlles per lliurar al president les mocions aprovades i signades.

Edicions locals