L'exalcaldessa Maria José Sánchez haurà de renunciar a l'excedència si vol seguir de regidora

La regidora va demanar l'excedència el mes de juny passat després de ser nomenada alcaldessa, càrrec que va abandonar al setembre

Societat

L'Ajuntament ha deixat sense efecte el Decret d'Alcaldia del 17 de juny mitjançant el qual es concedia l'excedència forçosa amb reserva del lloc de treball a María José Sánchez com a treballadora del consistori i li dóna un termini de 10 dies per manifestar la seva renúncia com a regidora o per abandonar el seu lloc de feina al consistori.

Segons s'especifica en la rectificació del Decret d'Alcaldia, si  transcorregut el termini requerit Sánchez no es manifesta, s'entendrà com una renúncia al seu càrrec de regidora. Renúncia que segons fonts de l'Ajuntament no es donarà, però que en el cas de fer-se efectiva hagués pogut deixar a l'actual govern, constituït fa menys d'un mes, en minoria.

El Decret on es concedia l'excedència a María José Sánchez s'havia emès després que aquesta fos nomenada alcaldessa en el Ple de Constitució de l'Ajuntament el passat 15 de juny. Segons el document, "el dubte sobre la legalitat de l'excedència forçosa concedida neix de les manifestacions efectuades en el plenari municipal per part del grup municipal d'IUSF, que qüestiona la legitimitat de l'excedència en atenció al particular vincle laboral que uneix a la treballadora amb l'Ajuntament, de treballador fix no indefinit".

El decret també informa que Sánchez "mai va ser contractada mitjançant concurs o oposició,  ni per tant ha adquirit la condició d'empleat públic mitjançant procediment administratiu", la qual cosa indicaria que la seva condició dins la plantilla de l'Ajuntament com a treballador indefinit no fix no li permetria la reserva de plaça i còmput d'antiguitat, tal com se li concedia en el Decret de juny.

Si finalment, com han apuntat fonts del consistori, María José Sánchez continua com a regidora de l'actual equip de govern, deixarà el seu lloc de treball a l'Ajuntament de Sant Fost, posició que ocupava des de l'1 de febrer de 1985, fa 34 anys. Un lloc de feina que amb tota probabilitat, segons fonts municipals, serà ocupat per una altra persona.

Edicions locals