El col·lectiu Taca d’oli es concentra davant les presons per reclamar la llibertat dels presos polítics

La primera concentració es va fer dijous passat a Mas Enric amb la participació de 250 persones, una cinquantena de les quals veïns del Baix Vallès

Societat

El col·lectiu Taca d’oli, Avis i Àvies de Catalunya X la Llibertat es concentra davant les presons per reclamar la llibertat dels presos polítics
El col·lectiu Taca d’oli, Avis i Àvies de Catalunya X la Llibertat es concentra davant les presons per reclamar la llibertat dels presos polítics | Taca d'oli

Els grups de Taca d’oli, Avis i Àvies de Catalunya X la Llibertat han organitzat concentracions davant de cada una de les presons on es troben els presos polítics. Una proposta que començava dijous passat davant Mas Enric on hi ha empresonada Carme Forcadell i que comptava amb la participació de 250 persones, una cinquantena de les quals veïns i veïnes del Baix Vallès.
 

Els avis i àvies assistents a la concentració adreçaven a Carme Forcadell aquestes paraules de suport: "Hem vingut a les portes de la presó de Mas Enric per mostrar-vos la nostra solidaritat abans de rebre una sentència infectada per interessos que no tenen res a veure amb la justícia i la democràcia. Com ha manifestat un grup de coneguts escriptors europeus que demana la vostra llibertat, “se us acusa de rebel·lió  i sedició, però mai no heu tingut ni una pedra a la mà”, deien a l'inici de la lectura de la carta.

Un text que continuava amb aquest missatge: "Nosaltres, per qüestions d’edat, tenim una memòria extensa. Ens fa mal el passat quan la història ens recorda els nostres dirigents polítics i socials que van patir l’exili, la presó i, fins i tot, l’afusellament. Ens fa mal el futur si vosaltres continueu a la presó o a l’exili". Una lectura  que finalitzava amb: "Us volem a casa!  Llibertat de les preses i presos polítics i exiliats! Visca Catalunya!".

La concentració de dijous és la primera que el col·lectiu ha programat durant aquestes setmanes prèvies a la resolució de la sentència. Les següents concentracions es faran els dies  6  i 11 d’octubre a les presons de Lledoners i Puig de les Basses, respectivament.

Des de la tardor del 2017  grups  de persones grans es concentren setmanalment davant dels ajuntaments dels respectius pobles o ciutats per reclamar la llibertat dels líders socials i polítics empresonats i el retorn dels exiliats.  Aquestes concentracions també es fan a Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Perpètua de Mogoda. La majoria d’aquests col·lectius locals s’apleguen sota un nom comú anomenat Taca d’oli, Avis i Àvies de Catalunya X la Llibertat.

 

 

 

Edicions locals