Més de 200 persones es concentren a Sant Fost en contra de les detencions dels CDR

Durant la tarda es van celebrar dues concentracions, una convocada per l'ANC i l'altra pel CDR del Baix Vallès que van acabar unint-se

Societat

Més de 200 persones es concentren a Sant Fost en contra de les detencions dels CDR
Més de 200 persones es concentren a Sant Fost en contra de les detencions dels CDR | ANC Sant Fost

Més de 200 persones es van reunir a Sant Fost aquest dimarts a la tarda per assistir a dues concentracions, una convocada per l'ANC de Sant Fost i l'altre pel CDR del Baix Vallès. La del CDR que va començar, primer, a les 19 h a la plaça de l'Ajuntament, va finalitzar a la plaça de l'església on l'ANC havia convocat el seu acte.
 

La concentració del CDR a Sant Fost es feia en suport a l'Alexis, el veí del municipi santfostenc detingut dilluns per la Guàrdia Civil qui és també membre del CDR de Mollet. Durant l'acte es va llegir un manifest demanant l'alliberament dels detinguts, entre ells l'Alexis. Després els concentrats van iniciar una marxa fins a la plaça de l'església on estava prevista la concentració de l'ANC.

Per la seva banda, i com cada dimarts, l'ANC de Sant Fost es va concentrar a les 19.30 h per demanar l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats. Aquest dimarts també fent una menció especial als nou detinguts dilluns per la Guàrdia Civil.

"Davant aquesta provocació intimidatòria a les portes de la sentència i els dies previs a les grans mobilitzacions denunciem el context de repressió i persecució creixent i exigim l’alliberament immediat de les persones detingudes", deia el manifest en el qual també es va voler fer una menció especial al seu veí acusat de terrorisme.

A les concentracions també hi van assistir representants polítics com les diputades de JuntsxCat, Glòria Freixa i Aurora Madaula; els alcaldes de Sant Fost, Santa Maria i Martorelles; l'Assemblea Republicana de Parets (ARP) i alguns membres del CDR com Jandi Velasco, encausat per la protesta del 23 de febrer del 2018 davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Edicions locals