El transport escolar a Sant Fost s'estrena amb 35 usuaris

L'autocar gestionat per l'Ajuntament té capacitat per a 27 alumnes i substitueix l'anterior taxi a demanda

Societat

L'autocar escolar davant la porta de l'IES Alba del Vallès a Sant Fost
L'autocar escolar davant la porta de l'IES Alba del Vallès a Sant Fost

Els alumnes de l'Institut Alba del Vallès de Sant Fost han iniciat el curs 2019-2020 estrenant nou transport escolar. Concretament, 35 noies i nois s'han inscrit per poder fer ús de l'autocar que a partir d'ara els aproparà i recollirà de les aules. Encara que no tots el faran servir en el mateix trajecte.


El nou servei, gestionat per l'Ajuntament, té capacitat per  a 28 persones (27 alumnes i un monitor) i substitueix l'anterior taxi a demanda el qual comptava amb llista d'espera, ja que només podia donar servei a 16 alumnes.

Però el nombre de sol·licitants no ha estat l'única raó perquè l'Ajuntament fes efectiu aquest canvi de transport: "Ens hem acollit a la normativa per a la seguretat dels menors", explica la regidora d'Educació, Patrícia Orta, en referència a les recomanacions de seguretat en el transport escolar dels Mossos d'Esquadra que indiquen que per efectuar el transport escolar o de menors, caldrà que es faci amb una persona acompanyant distinta del conductor i acreditada per l’entitat organitzadora.

En aquest mateix text també s'explica que aquesta persona haurà d'encarregar-se de la vigilància dels menors durant el transport, tenir cura de l’alumnat en les operacions d’accés i sortida del vehicle i de l'acompanyament de l’alumnat des de i fins a l’interior de l’escola. A més a més, també indica que no es podrà realitzar el transport sense la presència de l'acompanyant.

El mateix cost

Tot i el canvi de vehicle, el cost per a les famílies seguirà sent el mateix per trimestre: 50 € anada i 95 € anada i tornada. Per a l'Ajuntament, en canvi, el cost serà una mica inferior que el taxi a demanda, assegura la regidora.

El nou servei d'autocar escolar que es va posar en marxa el passat dijous 12 de setembre, arriba a les urbanitzacions de Mas Llombart, Mas Corts i La Conreria i estarà operatiu de dilluns a divendres, respectant el calendari i horari escolar.

Edicions locals