L'ANC de Sant Fost celebra 100 setmanes de concentracions

La família de Jordi Cuixart i Roger Español, un dels ferits de l'1 d'octubre, van participar en l'acte celebrat a la plaça de la vila

Societat

ANC Sant Fost
ANC Sant Fost

L'ANC de Sant Fost es va concentrar com cada dimarts per reclamar la llibertat dels presos i preses i el retorn dels exiliats i exiliades. Aquest cop ho feia, però, amb un acte especial per commemorar les 100 setmanes des de l'inici  d'aquestes trobades, ara fa gairebé dos anys.

L'acte que es va celebrar a la plaça de la Vila, començava amb un homenatge a tots els presos i exiliats, recordant també els primers dies de concentracions: "La tristíssima data del 16 d'octubre de 2017 quan empresonen Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, a Sant Fost, desconcertats, com tots els catalans, vam sortir al carrer. Les primeres concentracions van ser espontànies sense gaire més preparació que sortir i trobar-nos. I davant la perspectiva que el túnel seria llarg i fosc es va decidir que ens havíem d'organitzar", explicava una de les membres de l'organització en el seu relat.

Uns organitzadors que agraïen també la resposta dels veïns i veïnes: "Hem estat 100 setmanes consecutives, Nadal i Cap d'Any han caigut en dimarts i hem estat aquí, amb una afluència considerable de gairebé cada dimarts d'una cinquantena de persones", explicava el president de l'ANC a Sant Fost, Miquel Catalán.

A la concentració d'aquest dimarts van comptar amb la participació de més d'un centenar de persones, entre elles els pares i la germana de Jordi Cuixart, Neus Cuixart, qui recordava en el seu discurs la seva assistència ara fa un any, a una de les concentracions de l'ANC de Sant Fost: "En aquest any, ni hem defallit ni defallirem. Estem dempeus i seguirem lluitant. En tot aquest temps, res ni ningú ens prendran la dignitat, la perseverança i el compromís de què ho tornarem a fer", va dir Neus Cuixart durant la celebració.

També assistia a l'acte de dimarts Roger Español, un dels ferits per la policia durant la manifestació de l'1 d'octubre de 2017, qui acabaria perdent un ull. "Em puc imaginar que aquestes notícies de tots aquests actes els hi arriben, allà on són, a les presons, a les seves cel·les i tal com a mi em serveix a ells també els deu servir", va dir Español, agraint als organitzadors el seu esforç

 

 

 

Edicions locals