L'ANC reclama al govern de Sant Fost que es proclami "independentista i republicà"

L'acte institucional es va celebrar amb totes les formacions polítiques representades a l'ajuntament i l'ANC

Política

Miquel pronunciava durant la Diada el seu primer discurs com alcalde
Miquel pronunciava durant la Diada el seu primer discurs com alcalde

L'11 de Setembre es va viure a Sant Fost amb una estrena. Carles Miquel pronunciava el seu primer discurs com a alcalde durant l'acte de la Diada. "Tres segles per reivindicar el dret a decidir el què volem ser i com ho volem ser. Decidir és apoderar-se; és reflexionar i prendre consciència a nivell individual, de quina mena de persona vull ser, i actuar en conseqüència", exposava.

Una declaració d'intencions a la qual afegia: "És de les Diades més tristes dels darrers anys i potser de les més tristes de la nostra història", fent referència als presos, preses i exiliats polítics.

La resta de partits polítics representats al Consistori també van participar de l'acte institucional i  l'ofrena floral a la plaça Onze de Setembre. Esquerra Junts per Sant Fost destacava que: "Un cop més celebrem la Diada marcada per l'exigència de la llibertat dels presos i preses polítiques i per la imminència d'una sentència que després d'un judici esperpèntic tots sabem que serà injusta i desmesurada" i afegia: "Enlloc de retrets cal focalitzar que l'adversari de Catalunya avui és comú".

Per la seva banda, des de Podem Sant Fost feien aquesta reivindicació: "Enfront de la judicialització d'un conflicte que és de naturalesa política, defensem que, ara més que mai, cal una resposta que se sustenti en els grans consensos que la societat catalana ha assolit al llarg de la historia".  

Les reivindicacions des d'Independents Units per Sant Fost es centraven en fer front comú a partir de la paraula: "Si bé no són temps de concordia cal lluitar per assolir-la, ser conscients que tots som importants i podem remar a partir de la confiança i de la constatació que el diàleg és l'única solució".

Mentre que des de l'ANC es mostraven satisfets de tenir nou alcalde republicà: "El primer esglaó del poble amb la política passa pels ajuntaments, per això ens felicitem tant de tenir per fi un govern municipal en sintonia". Però també reclamaven fets: "Dibuixar una nova línia política a Sant Fost i començar unes noves maneres de fer menys caciquils, més transparents i sobretot més republicanes. No és hora que l'Ajuntament es proclami obertament independentista i republicà?", exigien al nou govern.

Edicions locals