Alstom ratifica l'aposta de la R+D a Santa Perpètua

Es treballarà en un nou pla tecnològic per a la planta a partir de 2011

Economia

La direcció de l'empresa ferroviària Alstom ha signat aquest dimarts un acord amb els representants sindicals i amb la Generalitat segons el qual ratifica els compromisos adquirits el 2007 per impulsar el centre de Recerca i Desenvolupament (R+D) de la planta de Santa Perpètua de Mogoda.

Amb aquest acord es ratifiquen els convenis i compromisos de desenvolupament tecnològic, signats el juliol 2007, adaptant-los a la reorganització mundial de la companyia, a fi de garantir la presència de la planta de Santa Perpètua de Mogoda en l'activitat d'enginyeria de R+D+I de la multinacional i potenciar les funcions del centre tecnològic vallesà i el del Districte 22@ de Barcelona. Les parts també s'han compromès a treballar conjuntament en l'elaboració d'un nou pla tecnològic a partir del 2011.

MÉS ACTIVITAT A SANTA PERPÈTUA

Alstom disposa d'un centre industrial que dóna treball a mes de 1.000 treballadors i treballadores a Santa Perpètua de Mogoda, en uns terrenys de 360.000 metres quadrats i amb una superfície construïda de 67.000 m2. A l'estat espanyol, la companyia ha participat activament en el subministrament de trens d'alta velocitat i té una posició de lideratge en mercats com els tramvies i els metros lleugers.
En virtut de l'acord firmat, el centre industrial mantindrà la seva capacitat d'enginyeria i integració de trens complets, possibilitant-ne així l'adaptació dels productes base als requisits dels clients locals. Els acords també estableixen el compromís de l'empresa de mantenir una plantilla mínima de 100 enginyers, tècnics i personal qualificat en les seves diferents àrees tècniques d'enginyeria, activitats de R+D i de subsistemes.

Edicions locals