Carles Miquel nomenat nou alcalde de Sant Fost de Campsentelles

Miquel serà el segon batlle del municipi en aquesta legislatura substituint María José Sánchez

Política

El nou alcalde, Carles Miquel, aguantant la vara amb els regidors que l'acompanyaran aquest mandat
El nou alcalde, Carles Miquel, aguantant la vara amb els regidors que l'acompanyaran aquest mandat

El municipi de Sant Fost de Campsentelles ha investit el nou alcalde en un ple extraordinari que s'ha celebrat aquest vespre. L'elecció de Carles Miquel es produeix després de la renúncia que la setmana passada feia la fins avui alcaldessa, María José Sánchez. 

Amb els set vots a favor dels regidors d'ERC-JxSF-AM, de l'exalcaldessa i d'Alberto Bastida, del Grup Municipal SFECP-ECG, el candidat d'esquerra, Carles Miquel, ha aconseguit la majoria absoluta per ser investit alcalde. Una votació en la qual també es presentava com a candidata a l'alcaldia Montserrat Sanmartí, del grup municipal Independents Units per Sant Fost (IUSF) qui només ha comptat amb el suport dels seus sis regidors.

En el discurs d'investidura, el nou alcalde ha tingut paraules d'agraïment per la seva família i companys. També per l'exalcaldessa a qui ha donat les gràcies per fer un pas al costat: "És difícil trobar una dona tan valenta", deia Miquel referint-se a Sánchez, a qui també a volgut donar suport condemnant "l'acarnissament" que segons Miquel hauria patit Sánchez durant el seu mandat. 

Durant el seus parlaments, Carles Miquel també ha estès la mà a l'oposició: "Em comprometo a reforçar tots els escenaris de diàleg. Governar des de la centralitat política amb el respecte i el compromís d’escoltar tothom", deia el nou batlle, qui s'ha compromès a "impulsar a partir d'ara, un nou canvi al municipi" i  a treballar per "ser alcalde de tots els santfostencs". 

Per la seva part, la cap de l'oposició, Montserrat Sanmartí ha intervingut a l'inici del ple i ha assegurat que "això és la crònica d’una dimissió anunciada. Ens preguntem de què ha servit tot aquest circ d'uns polítics que només miren per la cadira i per cobrar. I ho han trencat tot en temps rècord. Amb dos mesos i un de vacances", ha afirmat Sanmartí a l'inici del ple.

La cap de l'oposició també ha tingut paraules per a Sánchez: "No per deixar de ser alcaldessa deixa de ser trànsfuga. Hauria de retornar l’acta de regidora. No s’esmena aquest fet amb aquesta dimissió", ha afegit Sanmartí, qui ha anunciat que el seu partit donarà suport a les demandes que el PSC vol interposar contra l'exalcaldessa.

 

 

 

Edicions locals