Nou cartipàs al govern del Consell Comarcal del Vallès Oriental

El nou equip de govern està format per representants del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem

Política

Francesc Colomé, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental
Francesc Colomé, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental

El nou president del Consell Comarcal, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha donat a conèixer les delegacions de responsabilitats en el nou equip de govern, format des del juliol passat pels 11 representants del PSC, els 6 de JuntsxCat i els 2 d'En Comú Guanyem.

Així, Roser Colomé (Vilanova del Vallès) presideix el Consell Consultiu de la Gent Gran del Vallès Oriental i és consellera delegada de l’àrea de Polítiques Socials i d’Igualtat, mentre que M. Lluïsa Ferré (Vilanova) ho és d’Ensenyament. Francesc Juzgado (Parets) s’encarrega d’Habitatge; Joan Daví (Mollet) de Medi Ambient; Gemma Brunet (Aiguafreda) de Personal i Hisenda; i Juan Manuel Segovia (Granollers) de Política Territorial i Mobilitat.

Jordi Manils (Montmeló) és conseller delegat de l’àrea de Promoció Econòmica i Estudis; Marc Uriach (Gualba) de Serveis Personals –Consum, Cooperació, Cultura, Joventut, Esports i Salut Pública– i Emilio Cordero (Canovelles), a més de vicepresident primer –assumirà el càrrec de president a mitjans de 2021–, és conseller delegat de Societat del Coneixement i Transparència.

Finalment, l’exalcalde de la Roca, Carles Fernández, és l’encarregat de l’àrea de Turisme, i José Antonio Montero (Montornès), de l’àrea de Cooperació Internacional.

També són consellers comarcals dels partits de govern Lourdes Aguilera (Cànoves i Samalús); Eva Díaz (Montornès); Joan Ramon Bernabé (Llinars); Francesc Sánchez (Lliçà d’Amunt); Catalina Siles (Lliçà de Vall); Eduard Vallhonesta (Sant Celoni), i Joan Pons (Vilalba Sasserra).

Queda pendent la renovació del Consorci Besòs Tordera i del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, l’organisme que depèn del Consell Comarcal que més interès genera en el repartiment de poder a l’ens.

D’altra banda, a l'oposició hi ha els 11 consellers d'ERC –el partit amb més regidors a la comarca–: Marc Candela (Martorelles); Enric Gisbert (Granollers); Marina Planellas (Mollet); Imma Ortega (les Franqueses), Joan Galiano (Bigues i Riells), Pamela Isús (Sant Pere de Vilamajor), Magalí Miracle (Sant Celoni), Anna Cella (Sant Antoni de Vilamajor), Núria Carné (Caldes de Montbui), Ignasi Martínez (Tagamanent), i Assia Cherdal (Canovelles); els 2 de Ciutadans: Manuel Losada (Parets) i Susana Barroso (Santa Eulàlia de Ronçana) i 1 de la CUP: Luis Toral (Vallgorguina).

Edicions locals