Joan Pera, la veu de Woody Allen i Rowan Atkinson, farà el pregó

Abans de l'actuació de l'actor maresmenc hi haurà havaneres, balls de bastons i gegants, i una actuació castellera

Cultura

Joan Pera, la veu de Woody Allen i Rowan Atkinson, farà el pregó
Joan Pera, la veu de Woody Allen i Rowan Atkinson, farà el pregó

La festa major d'enguany comptarà amb un pregoner de luxe: en Joan Pera (Mataró, 1948), la veu de Woody Allen i Rowan Atkinson  –Escurçó Negre i Mr. Bean–. Serà aquest divendres a la plaça de la Vila (21.30 h).

A més dels doblatges, el maresmenc també ha destacat en la seva carrera com a director i com a actor. I sobre el seu vessant interpretatiu, Pera és un dels actors de referència en el panorama català, principalment en el gènere de la comèdia. El seu paper com a nebot de Joan Capri a la sèrie Doctor Caparrós, medicina general i el seu treball a L’Estranya Parella amb el duet amb Paco Morán formen part de la història de la interpretació del país.

Per tot això, i per la resta de treballs que ha fet en la seva extensa i prolífica carrera, el 2015 va rebre la Creu de Sant Jordi i aquest mes de gener el Premi Gaudí d’Honor.

Segon any casteller

Com a teloners del pregó, la cultura popular serà ben present durant la tarda de divendres.

Tot plegat arrencarà a les 18.30 h amb la cantada d'havaneres amb el grup Port-Bo, a la plaça Esbert. Hi haurà rom cremat i carquinyolis a la mitja part per als assistents. I en acabar (20.15 h) hi haurà un servei d’autobús cap a la plaça de la Vila, on continuarà la festa.

Concretament serà amb el recent estrenat ball de bastons, conjuntament amb els gegants santfostencs, a les 20.30 h, en una activitat organitzada per l'Agrupació Sardanista l’Alba del Vallès i l’Associació de Grallers i Gegants de Sant Fost.

I per últim, Sant Fost tornarà a comptar amb una plaça castellera per segon any consecutiu a partir de les 20.45 h, amb l'actuació dels Castellers de Mollet.

Per últim, el foc serà protagonista  en acabar el pregó, que clourà amb una mascletà amb efectes especials. A les 21.50 h, els Dracs i Diables de Montornès faran el correfoc fins al parc de la Pau, on engegarà l'espectacle piromusical a partir de les 22.30 h.

La gresca a Can Corominas

Enguany es manté la zona de ball a l'esplanada de l’avinguda Ponent amb l'avinguda Sant Jeroni, i la zona jove a l’avinguda Ponent, a prop de l'avinguda Ronda. I les atraccions també estaran a l'avinguda Ponent.

Edicions locals