El ple de Martorelles acorda eliminar l'accés rodat a la benzinera de Sant Fost

Fa anys que els vehicles utilitzen aquesta parcel·la del costat del Lidl, tot i ser uns terrenys qualificats de zona verda

Societat

En un mes s'hauria de tancar aquest pas
En un mes s'hauria de tancar aquest pas

Sergio Carrillo

L'accés rodat a l'estació de servei de Sant Fost del costat del supermercat Lidl es tancarà en el pròxim mes. O almenys això es va aprovar dilluns per unanimitat en la sessió ordinària del ple martorellenc.

Concretament, el punt aprovat apunta que s'haurà d'enretirar en un termini màxim d'un mes "el paviment de llambordes que en el seu dia es va col·locar a l'espai lliure públic, retornant aquest espai a les condicions originals escampant-hi terra vegetal", i que també s'hauran de "col·locar els elements físics que siguin necessaris per evitar el trànsit rodat sobre l'espai a restaurar".

L'alcalde, Marc Candela, va assegurar que fa anys "es va adoptar aquest accés sense demanar permís al consistori, de forma irregular, en un espai públic que és zona verda". El batlle també va dir que "la solució no arriba i entenem que no hi ha voluntat per part dels propietaris de la benzinera i del supermercat per resoldre la problemàtica".

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Gerard del Caño, va explicar que el propietari els va comunicar fa mesos que "ara per ara l'única i òptima solució a l'accés és el manteniment tal com existeix actualment", i que no va aportar cap mena de document. Més endavant, però, la Junta de Govern Local va decidir donar-li un nou termini per presentar una proposta, però "la proposta presentada no s'ajusta a allò que els serveis tècnics de l'Ajuntament li demanen", va afegir del Caño.

Podria acabar a la justícia

Josep Vilaplana, gestor de Vilacarburants –estació de servei implicada–, es mostra totalment en contra d'aquesta aprovació i assevera que el seu següent pas serà recórrer l'aprovació i "anar a la justícia a demanar danys i perjudicis". "No hi volem anar, però si ens posen entre l'espasa i la paret...", afegeix.

Pel que fa a la darrera proposta presentada per l'empresa al consistori, el mateix Vilaplana assegura que "complim amb tot el que ens diuen" i, tal i com demanava l'Ajuntament, incorpora en el projecte el compromís d'arreglar i pavimentar el petit terreny del costat de l'accés –a la banda de la rotonda. Tanmateix, el batlle, Marc Candela, diu que "no han presentat la documentació per canviar el planejament" perquè aquest terreny passi de zona verda a sòl adient per a trànsit rodat, i no incorporen el pagament d'aquest canvi de qualificació. És per això, apunta, que l'Ajuntament ha decidit no tirar endavant la proposta.

D'altra banda, però, Vilaplana diu que "una estació de servei sense accés propi i públic legalitzat no pot existir". I considera que si l'estació va rebre tots els permisos adients és, per tant, perquè aquest accés també era legal.

Per últim, lamenta les "complicades relacions" amb l'Ajuntament de Martorelles: "El més fàcil hauria estat tenir una negociació oberta amb l'alcalde". I afegeix: "Nosaltres vam pagar la rotonda entre Sant Fost i Martorelles, i així ens ho paguen?". En aquest sentit, explica que el preu que van pagar als promotors per establir la benzinera en aquest espai es va augmentar en 350.000 euros just per finançar la rotonda de la carretera.

Punt discutit per crear pisos al carrer de l'Església

Una altra modificació urbanística que es va aprovar al ple fa referència a un terreny del carrer de l'Església, 11. En aquest cas, es va tirar endavant només amb els vots a favor del govern –PSC-MAPM i UxM s'hi van abstenir, i Martorelles en Comú va votar-hi en contra.

Concretament, la proposta presentada per un particular contempla que en aquest terreny s'hi puguin construir quatre habitatges en comptes d'un, tot mantenint el sostre edificable.

Des del PSC-MAPM i UxM justifiquen l'abstenció per la manca de temps que han tingut per llegir tota la documentació.

I Juan Francisco García Caba, de Martorelles en Comú Podem té molts dubtes "tenint en compte l'historial de la persona que presenta aquest projecte". I va afegir: "Davant de persones o empreses d'aquest tipus, jo estaria en guàrdia", fent referència a una sèrie de multes que l'impulsor d'aquesta modificació encara no hauria pagat al consistori. L'alcalde, però, va dir que "si el procediment és l'adequat i el correcte, l'hem de tirar endavant, perquè si no estaríem concorrent en altres procediments no gaire correctes".

Edicions locals