Un sindicat de Mossos demana el tancament de la comissaria de Mollet per les altes temperatures

Denuncien que superen "amb escreix" els 27 graus que marca la normativa

Societat

Un sindicat de Mossos demana el tancament de la comissaria de Mollet per les altes temperatures
Un sindicat de Mossos demana el tancament de la comissaria de Mollet per les altes temperatures

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) va demanar dimarts per escrit a la Directora General de la Inspecció de Treball, Maria Luz Bataller, "que procedeixi a ordenar el tancament de totes aquelles comissaries del cos de mossos d’esquadra que incompleixen la normativa vigent sobre temperatures", entre les quals hi ha la comissaria de Mollet.

Segons apunten des de SAP-FEPOL, "les altes temperatures que pateixen els membres del cos de mossos d’esquadra superen amb escreix el màxim de 27 graus que marca la normativa vigent, cosa que suposa un greu atemptat a la salut de les persones treballadores i de la ciutadania que ens visita".

Per tot plegat, des de SAP-FEPOL s'insta a què la Directora de la Inspecció de Treball "ordeni el tancament immediat de totes aquelles dependències que no compleixin les garanties mínimes de treball" i a què "sancioni al Departament d’Interior per infraccions greus i molt greus".

Les comissaries afectades

A més de la comissaria molletana, la resta de comissaries catalanes que incomplirien les temperatures límits són les de Girona, Mataró, L’Escala, Premià de Mar, Calella, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Arenys de Mar, Salou, Vilafranca del Penedès, Pineda de Mar, Olot, Banyoles, Girona, Viladecans, Berga i Sant Vicenç dels Horts, així com la del Cos de guàrdia del Departament d’Interior.

De totes elles, només s'haurien resolt les problemàtiques satisfactòriament en dues d'elles –Mataró i Calella–. A la resta, entre les quals hi ha la de Mollet, "encara es continua incomplint de manera flagrant i vergonyosa la normativa vigent".

Edicions locals