Alèxia Putellas: 'D'aquí poc el futbol femení espanyol estarà entre els millors del món'

L'Ajuntament de Mollet va homenatjar la jugadora molletana internacional per la seva participació en el Mundial de futbol femení

Esports

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, fa entrega del Llibre de la Ciutat a Alèxia Putellas
L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, fa entrega del Llibre de la Ciutat a Alèxia Putellas | Nil Artiaga

Nil Artiaga

La futbolista molletana Alèxia Putellas, internacional amb la Selecció Espanyola i jugadora del FC Barcelona, va rebre un homenatge per part de l’Ajuntament de Mollet del Vallès el dilluns, amb motiu de la seva participació al Mundial de futbol femení que s’està disputant a França i on la selecció espanyola ha fet història arribant fins a vuitens de final per primera vegada.

L’alcalde del municipi i responsable de l'àrea d'Esports, Josep Monràs, va fer entrega a la molletana del Llibre de la Ciutat, on escriuen les persones que tenen una gran importància per Mollet. L’Alèxia hi va escriure una dedicatòria d’agraïment a la ciutat; i, de fet, era la segona vegada que ho feia, ja que ja ho havia fet al mes de novembre, després d’haver sigut nomenada millor esportista catalana.

L’Alèxia va agrair l’homenatge i el fet de poder signar de nou el Llibre de la Ciutat. “Jo he crescut jugant a pilota l’antiga plaça de l’Ajuntament i és un orgull ser molletana i haver arribat fins a on he arribat”, afirmava la futbolista internacional.

Sobre el creixement de l’esport femení, explicava: “Hi ha hagut un canvi de mentalitat a la societat. Els nens i nenes ja creixen sabent que les noies poden fer esport. Si hi ha una nena que vol ser futbolista cap barrera social ha de poder impedir-ho”.

En aquesta direcció, Putellas declarava que és molt important tenir el recolzament d’una Federació que inverteixi en futbol femení –en aquest cas la catalana i l’espanyola–. “S’han fet molts passos els últims anys, com la professionalització de la Lliga, però encara queda molt per fer i no ens hem de quedar només amb el que tenim avui dia”, opinava la jugadora del FC Barcelona. “Si volem tenir la millor Lliga del món encara queda camí per recórrer”, afegia.

Alèxia Putellas creu que d'aquí poc el futbol femení espanyol "estarà entre els millors"

D’altra banda, Alèxia Putellas valorava molt positivament el paper de la Selecció al Mundial: “Molta gent es pensava que marxaríem cap a casa amb un 6-0 i amb el plantejament que vam fer crec que tothom es va sorprendre. Vam fer un pas endavant, vam competir de tu a tu a la millor selecció del món, i al minut 80 teníem el partit on volíem –empataven a 1–. El penal final va ser una gerra d’aigua freda”.

I afegia: “Ha sigut un orgull tenir l’oportunitat d’enfrontar-nos a grans potències de futbol femení. Quatre anys enrere era impossible pensar que competiríem amb elles. Hi ha hagut una inversió i un desenvolupament molt important a Espanya pel que fa al futbol femení”. En aquest sentit, Alèxia creu que d’aquí poc la Selecció Espanyola estarà entre les millors i, que el futbol femení espanyol, també.

Josep Monràs també va ver entrega a la molletana de la Font de la ciutat, l’obsequi institucional per excel·lència de Mollet, i una Dona d'Aigua, nou present institucional de la penya blaugrana molletana.

L’alcalde va voler agrair al treball que es fa a la ciutat en el foment de l’esport femení. “És important enviar aquest missatge a totes les esportistes molletanes: que amb esforç, dedicació i sacrifici es pot arribar ben amunt”, declarava Monràs.

Sobre Alèxia Putellas, l'alcalde afirmava: “L’Alèxia està fent història i forma part de la història que està fent l’esport femení a casa nostra”.

Edicions locals