Els bastoners de Sant Fost s'estrenen

La colla va néixer l'octubre i té 14 integrants

Cultura

Ball de bastons
Ball de bastons

Sant Fost de Campsentelles

El difunt historiador de Sant Fost, Jaume Rifà, no recordava que en els últims 75 anys hi hagués hagut colla bastonera al poble. Per això és tan notable que el passat diumenge es celebrés la primera actuació de la Colla de Ball de Bastons impulsada el passat octubre per l'Agrupació Sardanista Alba del Vallès.

El grup va realitzar quatre balls davant d'unes 80 persones en una diada en què també van dur-se a terme sardanes i balls de gegants a la plaça de la Vila.

La colla està formada per 14 persones tot i que de cara al setembre vol arribar als 16 integrants per fer, segons explica Josep Estasio, president de l’Agrupació Sardanista Alba del Vallès, "dos grups de vuit" i per tant balls més dificultosos. "Qui ve els dissabtes a veure els nostres assajos al Pavelló 2, es queda a la colla", diu Estasio contundent. El president de l'agrupació afirma que el ball de bastons és "com totes les tradicions catalanes, un acte col·lectiu" i per això agrada tant.

De cara el futur, a més d'actuar en l'arribada de la Flama del Canigó diumenge, la colla de bastoners té previst participar en el pregó de la Festa Major.

Edicions locals