ERC-Junts per Sant Fost i SF En Comú Podem responsabilitzen al PSC de la convulsa situació política que viu el poble

La formació independentista assenyala que els socialistes van trair les seves consignes de campanya i les negociacions pel canvi

Política

D'esquerra a dreta: Carles Miquel, María José Sánchez i Albert Bastida
D'esquerra a dreta: Carles Miquel, María José Sánchez i Albert Bastida

Sant Fost de Campsentelles

Després de mantenir el silenci des que el passat dissabte, María José Sánchez va ser investida com a alcaldessa de Sant Fost, la nit del dimecres, ERC-Junts per Sant Fost, va fer públic un comunicat en el qual explicava els motius que van dur a la formació a pactar el nou govern amb SF En Comú Podem i la regidora trànsfuga.

En l'escrit la coalició independentista afirma que "el pacte recull l'anhel de canvi expressat pel poble en les eleccions". Al mateix temps aquest comunicat posa en el PSC tota la responsabilitat de la situació succeïda a Sant Fost. ERC-JxSF assegura que va mantenir fins a 9 reunions amb els socialistes i aquestes trobades van comptar amb "acords que es van acabar concretant documentalment".

A ulls d'ERC-JxSF, el canvi d'orientació del PSC va "en contra d'allò que prometia durant la campanya electoral i les afirmacions reiterades durant les negociacions".

Per la formació, quan el passat dijous, el PSC va fer públic que pactaria amb IUSF, no només ERC-JxSF es va decebre, sinó que la mateixa candidata dels socialistes es va sentir traïda. Hauria estat ella qui s'hauria acostat als independentistes per vestir el pacte sorpresa del dissabte passat.

Per últim, el comunicat d'ERC-Junts per Sant Fost s'ha afanyat a condemnar els fets ocorreguts des del ple fins al dimecres. A més de l'alta crispació a les xarxes socials, al poble hi han aparegut pintades contra la nova alcaldessa.

SF En Comú Podem se suma a les crítiques

De la mateixa manera s'ha expressat la formació anticapitalista en un comunicat el matí de dijous. "Ens hauria agradat que l’acord que vàrem treballar amb el PSC, ERC-JxSF i Podem, s’hagués pogut ratificar com tot semblava indicar, però motius no explicats avui dia per part del PSC, van fer que en despatxos tancats i a esquena dels ciutadans de Sant Fost i la cap de llista del PSC, l’executiva del PSC de Sant Fost fessin el que en campanya van dir que no farien, pactar amb IUSF i fer alcaldessa a Montserrat Sanmartí", afirma taxativament el partit.

Ambdues forces també han reivindicat la legitimitat del pacte sorprenent del passat dissabte. "Ho vam fer de forma democràtica i per una clara necessitat d’higiene democràtica dins el consistori", diuen els de lila.

 

 

Edicions locals