Sanmartí o Miquel: El PSC decideix aquesta nit qui serà l'alcalde de Sant Fost

El silenci de totes les formacions hores abans que es produeixi l'assemblea del PSC en què es decidirà a qui serà l'alcalde, és total

Política

26 de maig a Sant Fost
26 de maig a Sant Fost

Sant Fost de Campsentelles

Aquesta nit es decideix el futur polític de Sant Fost. Tot depèn de l'assemblea del PSC que haurà de decidir si dóna suport a la investidura de Montserrat Sanmartí d'Independents Units per Sant Fost o si pacte amb ERC-Junts per Sant Fost i Sant Fost En Comú Podem per fer alcalde a Carles Miquel.

Des del 26 de maig, les darreres setmanes han estat de converses i negociacions. Els socialistes s'han reunit tant amb les forces d'esquerres com amb el partit que ha governat durant els últims temps i la nit d'aquest dijous haurà de traslladar a les bases les conclusions extretes d'aquestes reunions perquè prenguin una decisió.

Des de les diferents forces del poble el silenci és total, però les posicions ben clares. Albert Bastida, cap de llista de Sant Fost en Comú Podem ho deixava ben clar la setmana passada: "si no hi ha govern de canvi, serà responsabilitat de qui s'exclogui del pacte". La frase estava dirigida al PSC que, després de criticar a IUSF en campanya, podria estar disposat a sostenir de nou un govern de la força municipalista.

Pel que fa a ERC-Junts per Sant Fost les intencions són també clares: un pacte amb PSC i l'espai de comuns i Podem per dur a terme la regeneració política al poble. Amb tot, la força liderada per Carles Miquel es manté a l'espera conscient que totes les seves possibilitats de governar passen per la decisió d'aquesta nit del PSC.

I en la retina, tota la situació que viu el país i el Baix Vallès. Els colors dels pactes a Barcelona, Mollet o Parets podrien decantar la balança a Sant Fost.

Edicions locals