Manel Domènech narra en un llibre els cims que ha coronat arreu del món

Tot i que va arribar tard a l'alpinisme, amb 34 anys, ha participat en expedicions a l'Himàlaia i ha pujat al Kilimanjaro a Tanzània

Cultura

Manel Domènech a l'Annapurna
Manel Domènech a l'Annapurna

Albert Alexandre

A l'edat de 78 anys el santfostenc Manel Domènech Mir traspua vitalitat.

No sorprèn, ja que aquest alpinista que durant molts anys va treballar com a periodista ha recorregut mig món per fer alguns dels cims més mítics del planeta i, recentment, ha copsat tota aquesta experiència en un llibre autoeditat titulat Del cim als cims i que el passat divendres, davant una seixantena de persones, va presentar al Club Muntanyenc de Mollet. "En cada viatge que feia escrivia una llibreta amb les meves vivències", explica el muntanyista. "Vaig pensar que si les seguia guardant en un calaix, quan morís es llançarien a la brossa", afegeix.

Finalment es va decidir a escriure un llibre que com ell mateix relata "no és el clàssic llibre d'alpinisme on s'hi expliquen grans assoliments, perquè el que he volgut és transmetre emocions, petits èxits i experiències".

Encara que va començar tard en el món de la muntanya –quan tenia 34 anys amb la Pica d'Estats perquè un amic li va dir que fins que no la pugés no es podria considerar un bon català– ràpidament es va aficionar a la natura i les altures. "L'alpinisme et permet arribar a llocs on no arriben els turistes i conèixer la gent del poble", assenyala.

Aquesta filosofia l'ha portat a pujar el Kilimanjaro, del qual recorda que amb la seva edat d'aleshores, 54 anys, marcava l'esperança de vida del país, Tanzània, o a donar la volta amb 70 anys i durant 24 dies als Annapurnes, a l'Himàlaia. Fites que comparteixen pàgines amb  aventures als Alps, als Pirineus, als Balcans, a l'Elbrus, a les Dolomites o El Cerví.

Edicions locals