Henkel obre a Montornès la seva primera planta d'adhesius aeronàutics d'Europa

Donarà feina a una setantena de professionals altament qualificats

Economia

Just després de la inauguració, amb Montero a l'esquerra i Anguera a la dreta, amb altres membres de Henkel
Just després de la inauguració, amb Montero a l'esquerra i Anguera a la dreta, amb altres membres de Henkel

La unitat de negoci Adhesive Technologies de Henkel va inaugurar dimarts oficialment la seva nova planta de Montornès,  just enfront de les instal·lacions de la companyia al municipi. Es tracta d'una planta d'adhesius aeronàutics, la primera que la companyia instal·la a Europa –només en tenia una prèviament, als Estats Units–, i que donarà solucions per alleujar el pes, l'eficiència en l'ús de combustible o l'automatització, entre d'altres.

El cap de la nova planta, Jaume Anguera, va detallar que aquesta instal·lació de 14.000 metres quadrats disposa "de l'última tecnologia 4.0" i, a més, està "automatitzada". També va apuntar que en aquesta planta es preveu fabricar dos tipus d'adhesius per als avions: "Uns bombejables i uns altres formats per uns fils molt prims que es posen a les ales i a les turbines per protegir l'avió". En aquest segon cas, Anguera va destacar que l'adhesiu "protegeix l'avió quan hi cau un raig".

La despesa per a l'empresa ha estat de 45 milions d'euros, 35 dels quals han estat d'inversió. A més, Anguera va destacar que l'impacte d'aquesta nova obertura "podria arribar als 300 milions d'euros".

I pel que fa a l'ocupació, es preveu contractar una setantena de treballadors, tot i que actualment n'hi ha 35. Anguera va dir que "la majoria d'ells seran d'alta qualificació". Per últim, el cap de la planta va dir que es preveu fer la primera entrega comercial a finals del 2019.

Reclama més oferta formativa

Per la seva banda, l'alcalde, José A. Montero, va afirmar que aquesta novetat "significa molt per a l'ocupació de Montornès". I va afegir: "Sempre estem a disposició per facilitar totes les gestions que són necessàries, perquè pensem que com a Ajuntament hem de jugar un paper en el desenvolupament econòmic i en la planificació de les grans indústries al municipi i l'entorn metropolità".

A més, l'alcalde va reclamar l'ampliació de l'oferta formativa al territori, tenint en compte la gran quantitat d'indústries de la comarca que requereixen de professionals altament qualificats, com és aquest cas. En aquest sentit, Montero va dir: "Montornès, amb el conjunt de municipis de la Mancomunitat del Galzeran, ja vam formalitzar una petició al Departament d'Ensenyament on es definien diverses possibilitats d'implantació de formació professionals, que tenen a veure amb la indústria química, les arts gràfiques o logística".

Edicions locals