ERC s'imposa al Vallès Oriental i avança el PSC al Consell Comarcal

Els republicans obtenen més regidors al Vallès Oriental malgrat que els socialistes guanyen en vots

Política

ERC s'imposa al Vallès Oriental i avança el PSC al Consell Comarcal
ERC s'imposa al Vallès Oriental i avança el PSC al Consell Comarcal

Malgrat que el PSC va ser el partit guanyador a la comarca en nombre de vots –més de 52.000–, és ERC –amb gairebé 48.000 vots– qui aconsegueix la xifra més alta de regidors, 155. Just per darrere hi queda el PSC, amb 123; seguit de Junts per Catalunya amb 101; En Comú Guanyem amb 33; Ciutadans i la CUP amb 20 cadascun; i Primàries i el PP amb 2 cadascun.

A més de la configuració dels ajuntaments, aquests resultats també serveixen per distribuir la nova composició de la Diputació de Barcelona –del Consell Comarcal , que en aquesta ocasió tindrà 11 representants d'ERC –tres més que fins ara–, 10 del PSC –un més que ara–, 7 de Junts per Catalunya –un menys–, 2 d'En Comú Guanyem –dos menys–, 2 de Ciutadans –un més– i 1 de la CUP –un menys–.

Durant aquest darrer mandat el Consell Comarcal ha estat governat per un pacte entre ERC i CiU, que el 2015 van assolir la majoria i va desbancar de la presidència el PSC. L'actual president, David Ricart, es mostra satisfet per aquests resultats i confia a poder reeditar l'acord de govern també al Consell Comarcal.

"Ara els partits haurem de parlar-ne i negociar d'acord amb la nova distribució de forces; per a mi seria òptim repetir l'acord de govern entre ERC i Junts per Catalunya", assegura. Ricart també ha valorat molt positivament l'augment de participació respecte als anteriors comicis. "De mitjana ha pujat al voltant de 10 punts, i això sempre és una bona notícia", assenyala.

El ple de constitució del nou ple del Consell Comarcal està previst per a mitjans de juliol, un cop ja s'hagin constituït tots els ajuntaments del Vallès Oriental.

Edicions locals