Un baixvallesà creuarà Marroc de nord a sud en cotxe per repartir material solidari al desert

Raúl Ortiz, juntament amb Raúl Maza, participaran en el ral·li solidari el febrer vinent

Societat

Raul Ortiz
Raul Ortiz

Sant Fost de Campsentelles

Reparar un cotxe amb més de 20 anys d'antiguitat, creuar Marroc de nord a sud per portar 40 quilos de material solidari als pobles del desert. Aquesta és l'aventura que emprendran dos joves, Raúl Ortiz de Sant Fost i Raúl Maza de Barcelona el pròxim mes de febrer.

Es tracta de l'Uniraid Dakar, una aventura per a estudiants d'entre 18 i 28 anys, en la qual aquests dos alumnes de segon Enginyeria de Tecnologies Industrials a l'ETSEIB, a la UPC, han decidit participar enguany.

"Es tracta d'un repte de superació en què també es posen a prova els teus coneixements de mecànica", expliquen els Raüls. En el seu cas el repte es posar a punt un Opel Corsa del 1998 de 60 cv i amb el qual, entre el 15 i el 23 de febrer viatjaran de Tànger fins al desert marroquí, a Erg Chebbi,  per repartir el material solidari a diferents escoles de la regió.

Actualment aquesta parella de joves enginyers amb esperit aventurer es troben en fase de recaptar fons i difondre el seu projecte. Ho fan a través de la plataforma Gofundme i les xarxes socials.

Un santfostenc a l'aventura

Pel que fa a en Raúl Ortiz, la  seva vinculació amb el món del motor ve de lluny. "Des que tenia sis anys, que m'agrada tot el tema de reparar cotxes". El seu pare té un taller de reparació de camions a Montornès. És allà, on juntament amb el seu tiet, dedica algunes estones del seu temps lliure a arrenjar automòbils antics. "Ara estem amb un Renault 8 de 1964 i amb un Mustang Mercuri Cougart de 1968".

Edicions locals