IUSF guanya les eleccions, però els independentistes es situen com a alternativa de govern

ERC-Junts per Sant Fost amb cinc regidors podria formar govern amb PSC i Podem

Montserrat Sanmartí
Montserrat Sanmartí

Sant Fost de Campsentelles

Independents Units per Sant Fost ha guanyat les eleccions municipals amb un total de 1.897 (43,23%). El resultat concedeix sis regidors a la candidatura municipalista i la torna a posar com l'opció més votada per als santfostencs.

"Hem guanyat", exclamava Montserrat Sanmartí, actual alcaldessa d'IUSF, quan ha conegut els resultats. "Estem molt contents d'aquests resultats que han estat històrics per al partit, ja que és la vegada que més vots hem obtingut", afirmava Sanmartí que afegia que "la campanya ha estat molt dura i bruta, perquè tothom ha anat en contra nostre".

Amb tot, la nit ha deixat quelcom més que la victòria de Sanmartí. ERC-Junts per Sant Fost ha obtingut cinc regidors i juntament amb PSC i Podem, les dues forces que han entrat amb un regidor cadascuna, pot plantejar un govern alternatiu al d'Independents.

Carles Miquel, cap de llista d'ERC-Junts per Sant Fost, l'única candidatura al Baix Vallès que ha agrupat aquestes dues forces independentistes, després de felicitar a l'alcaldessa, ha dit que "els santfostencs han votat canvi".
La formació ha rendibilitzat la coalició i ha obtingut 1.465 vots (33,39%)

Per la seva banda, el PSC ha obtingut 380 vots (8,66%) i Sant Fost en Comú-Podem 324 vots (7,38%).

Caldrà veure si es teixeix un pacte entre aquestes tres forces o si IUSF revalida la seva col·laboració del darrer mandat amb els socialistes.

D'aquesta manera, PP, Izquierda en Positivo i Ciutadans s'han quedat fora de l'Ajuntament. Cap de les tres formacions ha superat els 200 vots.

A més a més, cal destacar la participació que en aquestes eleccions s'ha situat en el 63,57%, deu punts percentuals més que al 2015. 

Edicions locals