Sant Fost posa en marxa un mètode per controlar i eliminar la vespa asiàtica

Tot i que no és especialment agressiva amb els humans, aquest tipus de vespa és una amenaça per a l'abella melera

Societat

Vespa asiàtica
Vespa asiàtica

Sant Fost de Campsentelles

L'Ajuntament ha posat en marxa un mètode de trampeig per tractar de controlar el moviment de les reines de la vespa asiàtica a la primavera, baixar la incidència de nius d'aquest animal i exterminar-lo.

Es tracta de col·locar ampolles de plàstic amb dos petits forats que contenen un líquid no tòxic per a les persones que fa d'efecte crida per a la reina, que hi queda atrapada al entrar i no poder sortir.

La vespa velutina és una espècie invasora que ha generat preocupació en l'efecte directe envers l'apicultura ja que aquestes vespes depreden les abelles meleres i per tant afecten la producció de mel, cera i altres productes apícoles i el procés de la pol·linització.

"A l'inici de la primavera, les reines s'activen per fer nius i és quan s'ha de començar a prendre les mesures de control", apunten des del consistori.

Així mateix, expliquen que "ja s'han col·locat les trampes en les zones que es considera de més risc i es mantindran fixes durant 8 mesos. A Sant Fost s'han detectat dos nius i ja han estat eliminats".

El dijous es farà una xerrada informativa a les 18.30 h a càrrec de Gustavo Pou, delegat de l'empresa d'extermini de vespa asiàtica Serpa, on s'explicarà com conèixer més profundament aquest insecte, la forma de detectar-lo i poder alertar de la seva presència.

"L'abella velutina no és una espècie altament agressiva amb els humans i, de fet, es comporta com la resta de vespes", afirmen des de l'Ajuntament. "En canvi, és una amenaça per a l'abella melera, ja que es calcula que el 30% de la seva alimentació és el consum d'abelles", conclouen.

Edicions locals