Un miler de firmes per demanar transport a Mas Llombart, Mas Corts i la Conreria

Un informe de l'ATM considera que manquen expedicions a la línia Sabadell-Badalona

Societat

Mas Llombart
Mas Llombart

L'Associació de veïns de la Selva del Vallès que agrupa les urbanitzacions de Mas Corts i Mas Llombart ha acabat la seva recollida de signatures per demanar la millora de la connexió de transports de les dues zones amb el centre de Sant Fost i l'estació de Renfe.

"Als nostres barris manquen, malgrat la seva proximitat a les grans ciutats, una connexió a la xarxa de transport públic suficient, que ens permeti viure sense necessitat de disposar d'un vehicle particular", expliquen des del col·lectiu veïnal.

Actualment a les dues urbanitzacions només hi passa el bus de la línia Badalona-Sabadell quatre vegades al dia, i l'Albus, l'autobús municipal de Sant Fost, no dóna servei a les localitzacions.

Segons afirma Jaume Borràs, integrant de l'AV, encara no es vol fer públic el nombre exacte de firmes perquè a la demanda també s'hi sumaran les urbanitzacions de la Conreria i Colònia Bosc. "Ho presentarem el pròxim ple, passades les eleccions municipals", diu per afegir que "més o menys hem recollit 1.000 signatures".

Borràs assegura que les demandes estan avalades pel Pla General de Mobilitat 2015-2018 de l'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) que considera que han d'augmentar les expedicions des de Sant Fost a poblacions properes en el que respecta a la línia Sabadell-Badalona. Al document s'hi diu que en aquesta línia, el 59% de les validacions s'efectuen al Baix Vallès i gran part d'aquestes són entre Mollet i Sant Fost. "L'ATM va revisar la línia i ens va donar la raó, és per això que no acabem d'entendre que encara no hi hagi canvis", assevera Borràs. Així mateix assenyala que a l'Ajuntament "van agafar el tema amb interès, però de moment no han fet res", lamenta.

Junta de Mobilitat

El consistori de Sant Fost i Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat es van reunir el passat 12 de març per "tractar els problemes de mobilitat que afecten en especial a les urbanitzacions de la Conreria, Mas Corts i Mas Llombart". Segons va informar el consistori, en aquella reunió es va acordar que "la Direcció General realitzaria un estudi que tindria en compte les diferents opcions per a les urbanitzacions presentades per l'alcaldessa Montserrat Sanmartí".

Tot i això, l'Ajuntament no ha fet públiques les opcions presentades a la Direcció General. Des de l'AV de la Selva del Vallès, tampoc es coneixen els detalls. Per la seva banda, la Generalitat ha explicat que està "analitzant tècnicament les opcions per tornar-nos a reunir amb l'Ajuntament".

La reclamació de Podem

A finals de març Podem Sant Fost feia públic un comunicat en el qual reclamava que Mas Llombart, Mas Corts i la Conreria estiguessin connectades com la resta de Sant Fost.

La formació demanava que l'Ajuntament presentés una moció a la comissió de territori de la Generalitat per millorar l'accessibilitat i la connexió de les urbanitzacions i exigia també "la subvenció d'un servei de transport escolar per als nens i nenes dels barris esmentats".

Edicions locals