La Junta Electoral obliga l’Ajuntament de Sant Fost a parar la distribució de 'L’Alba'

Segons la resolució el consistori ha incomplert la LOREG a l'haver fet publicitat dels assoliments del govern municipal durant l'últim mandat

Política

Ajuntament de Sant Fost
Ajuntament de Sant Fost

El passat 1 d’abril, Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes va denunciar l’Ajuntament de Sant Fost per incomplir la Llei Electoral (LOREG) en dos ocasions.

La formació assenyalava que mitjançant el butlletí municipal L'Alba i el web municipal s'havia fet menció, en període electoral, dels assoliments aconseguits pel Govern municipal en el darrer mandat i això contravenia l'article 50 de la llei en qüestió que no permet emprar els mitjans de comunicació públic per a fer campanya política.

Al mateix temps, el partit independentista considerava que les cartes que s'enviaven des de l'Ajuntament als veïns del poble per convocar-los a reunir-se amb l'alcaldessa sota el títol "converses amb l'alcaldessa" també incomplien la llei.

Finalment la Junta Electoral ha resolt que l'Ajuntament havia vulnerat la LOREG i per aquest motiu ha demanat al consistori que "pari la distribució del butlletí municipal durant el període electoral".

Així mateix ha requerit a l'alcaldessa Montserrat Sanmartí què deixi de fer reunions amb els veïns, ja que segons considera, aquestes reunions són "fàcilment reconduïbles a l'exposició d'assoliments o a l'exposició d'un programa polític". Segons afirmen les resolucions de la Junta, l'actuació de l'Ajuntament de Sant Fost "s'aparta de la neutralitat" en ambdós casos.

Actualment, el butlletí municipal segueix penjat a la pàgina web de l'Ajuntament.

Edicions locals