L'Estat reforça la fiscalia dels partits judicials de Mollet i Granollers amb una nova plaça

El president de l'ICAVOR considera la mesura insuficient i denuncia la precarietat, sobretot, en el cas dels jutjats molletans

Societat

L'Estat reforça la fiscalia dels partits judicials de Mollet i Granollers amb una nova plaça
L'Estat reforça la fiscalia dels partits judicials de Mollet i Granollers amb una nova plaça

El Consell de Ministres va aprovar divendres dos decrets pels quals l'Estat crearà 75 noves unitats judicials i 80 no-ves places de fiscal amb l’objectiu d’incrementar la qualitat del servei de justícia. D'aquestes unitats judicials i places de fiscal creades, 24 són a Catalunya –12 unitats judicials i 12 fiscals–, i d’aquests últims un serà per al partit judicial de Granollers, que també dóna servei al partit de Mollet.

"És una bona notícia perquè el reforç suposarà reduir les càrregues de treball de la desena de fiscals que hi ha a Granollers, però tot i així continua sent una mesura insuficient", assegura Josep Medina, president de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Granollers (Icavor).

Medina explica que on hi ha més necessitat de nous fiscals és al partit judicial de Mollet, on, amb l'adequació dels nous locals per als jutjats que s'està fent actualment, potser serà possible crear-hi una delegació fixa i pròpia de la fiscalia.

Granollers compta actualment amb una desena de fiscals i amb 9 jutjats de primera instància –dos dels quals especialitzats en família–, 4 d'instrucció, 1 de violència. L'Estat crea una nova plaça de fiscal a Granollers de gènere, 3 penals, 3 socials i 1 registre civil, que juntament amb els 5 jutjats de Mollet donen servei a unes 450.000 persones.

El maig de l’any passat, els jutges de Mollet van suspendre els judicis previstos durant una jornada de vaga convocada per les quatre associacions de jutges i les tres de fiscals existents a l'Estat per reivindicar més mitjans per a la Justícia, amb millores retribu-tives i per reclamar la seva inde-pendència de l'estament polític. Per la seva banda, els fiscals també demanaven aleshores la derogació del sistema de terminis màxims per a la instrucció, la paralització de la justícia digital i reivindicaven la independència del Ministeri Fiscal i la seva autonomia pressupostària.

Edicions locals