El jutge es decanta per Axalys en la compra d'Alma Expansión

Més d'una cinquantena de treballadors van al carrer

Economia

El jutge mercantil finalment ha decidit que sigui la francesa Axalys qui compri la santfostenca Alma Expansión, en cocnurs de creditors des de juny.

Després de dos mesos, a l'agost, mentre els treballadors estaven de vacances, el jutge mercantil número 3 es va decantar per la francesa Axalys per la compra de la fallida Alma Expansión, especialitzada en ferratxa per a fusteria d'alumini. Així, el jutge va desestimar la proposta de la també francesa Sotralu, que havia arribat a posar sobre la taula 400.000 euros en una contraoferta, el doble que Axalys. Així, el jutge s'ha posat al costat dels treballadors, que havien votat en dues assemblees a favor d'Axalys perquè s'havia compromès a "subrogar 21 contractes i, en els propers sis mesos, sospesarà tornar a donar feina a 13 treballadors acomiadats", apunta el secretari del comitè d'empresa, Nacho Prieto. Tot i que la seva decisió no era vinculant, sí que s'ha tingut en compte. De fet, Axalys, dedicada al mateix sector que Alma, pretén introduir-se al mercat espanyol i "té la intenció de portar la seva producció de França" a la planta santfostenca, diu Prieto.
Amb tot, d'una plantilla de 68 empleats, una cinquantena van a l'atur. I, pel que fa a les indemnitzacions, finalment rebran 20 dies per any treballat de Fogasa, així com hi haurà un repartiment de la venda d'Alma, que ha estat de 243.000 euros.

Edicions locals