El sector hoteler, satisfet de l'arribada del Doctor Music

Els hotelers demanen que el Circuit de Catalunya continuï acollint esdeveniments més enllà dels esportius, com aquest festival

Cultura, Economia

El sector hoteler és un dels que més es podrà beneficiar del trasllat del festival al Circuit. Com a mínim, aquestes són les expectatives de l'Associació d'Hotels del Vallès Oriental que, tot i que en general encara no ha notat els efectes del Doctor Music, espera un bon ritme de reserves per un mes, el juliol, sovint complicat.

"És una època fluixa per a nosaltres, situats a l'entorn urbà, tot i que encara tenim pernoctacions d'empreses i turisme que busca una opció més econòmica que Barcelona", detalla Enric Gisbert, el president de l'associació d'hotelers. L'arribada del Doctor Music "potser no ens afectarà d'una manera tan intensa com ens pensem, s'haurà de veure si el públic es decanta més per l'acampada, però segur que serà bo per a nosaltres, que tenim places hoteleres a indrets on, fins i tot, es pot arribar al Circuit caminant", diu Gisbert.

L'Associació d'Hotels del Vallès Oriental ja va notar cert augment de les reserves amb la celebració  del Daydream el març de l'any passat, sobretot d'artistes i persones que treballaven en el muntatge, tot i que la marca era menys coneguda.

Per al president de l'Associació d'Hotels i propietari de l'Hotel Granollers, seria bo que el Circuit consolidés l'estratègia d'atreure esdeveniments més enllà dels esportius perquè "ens ajuda a trencar l'estacionalitat i que la gent es pugui fer més seu el Circuit, que és l'únic equipament que ens salva els comptes d'explotació", reconeix Gisbert, que representa una entitat amb 1.200 habitacions a la comarca i més de 500 treballadors.

Per això, Gisbert assegura que li "sap greu per la gent del Pirineu que hagin perdut el festival, perquè és un drama econòmic. Quan la gent qüestiona la Fórmula 1, per exemple, hauria de pensar que per a nosaltres seria el mateix drama", apunta.

Reserves esgotades a Montmeló

On ja gairebé s'han esgotat les reserves per a les dates del Doctor Music és a l'Hotel Montmeló. Així ho assegura Miguel Jorge Rodríguez, recepcionista de l'hotel, un dels més pròxims al Circuit.

Rodríguez assegura que, a més d'anar a les acampades, els assistents també s'allotgen als hotels de l'entorn quan hi ha esdeveniments com aquest al Circuit. "De fet, tenim pràcticament ple l'hotel per a aquestes dates. Han començat a arribar reserves i l'organització ja ens ha agafat la majoria de les habitacions que teníem disponibles", afegeix. "L'any passat, amb el festival de música electrònica, també ens va anar molt bé, perquè són dates que són més fluixes i allò va ser un bon suport", clou Rodríguez.

Els comerciants no preveuen fer l'agost amb el festival

A més dels hotelers de la comarca, els botiguers de Montmeló també són un sector que es pot beneficiar de l'arribada dels milers d'assistents que atrau el Doctor Music. Montse Tintó Carolà, comerciant del municipi, assegura que el festival "ens afecta, perquè hi haurà molta més gent al poble". "Quan hi ha carreres sempre se t'afegeix una mica més de feina, perquè sempre hi ha algú que passa i et compra alguna cosa", afegeix. Però lamenta que "molta gent ja ve preparada amb neveres i els que venen al càmping no entren ni a Montmeló".

Menys optimista és un altre comerciant d'un establiment del centre de Montmeló, qui assegura que ni l'any passat el Daydream ni enguany el Doctor Music "no tenen cap repercussió en el nostre negoci, perquè des del Circuit ja ho fan de tal manera perquè la gent que va al concert es quedi allà". Molt pocs assistents passen pel centre del poble, diu, ja que "els que vénen en tren fins a l'estació de Montmeló, agafen un autocar que va directe cap al Circuit".

Edicions locals