Mingote presenta la primera expedició inclusiva a l'Everest

L'acte va coincidir amb la inauguració de la nova seu d'ONAT Foundation a Parets

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Mingote presenta la primera expedició inclusiva a l'Everest
Mingote presenta la primera expedició inclusiva a l'Everest

Nil Artiaga

L'alpinista paretà Sergi Mingote va presentar dimecres la primera Expedició Inclusiva a l'Everest, que s'inclourà dins del projecte solidari 3x2x8000.

“Volem demostrar que les discapacitats només les tenim a dins dels nostres caps i que tot és possible”, afirmava Mingote.

Aquesta expedició és un projecte pioner que consistirà a acostar vuit joves amb discapacitat intel·lectual als peus de la muntanya més alta del món. Sergi Mingote serà el cap d'expedició de l'equip inclusiu, que comptarà, a més, amb l'ajuda dels reconeguts alpinistes Juan Pablo Mohr (de Xile) i Carlos Garranzo (Cartagena), que compartiran expedició.

La presentació va ser “un dia de moltes emocions, perquè els joves que hi participen s’han estat preparant durant tot l’any. L’any passat ja van fer el trekking al Camino de Santiago i ara hem pogut treballar de forma conjunta amb ells al Centre d’Alt Rendiment, perquè puguin estar en perfectes condicions”, explicava l’alpinista de Parets.

Aquests joves amb discapacitat intel·lectual acompanyaran els alpinistes durant el trekking de l’Everest i arribaran fins a una alçada de 4.000 metres. “Llavors jo i els altres alpinistes continuarem cap amunt”, deia Mingote.

Dimecres l’expedició conjunta viatjarà cap al Nepal per afrontar el repte. Sergi Mingote, abans de fer el cim més alt del món, però, intentarà coronar el Lhotse. I, després, sense l’ajuda d’oxigen artificial, intentarà encadenar aquesta muntanya amb l’Everest. Després, al juny, serà el moment per fer el Kanchenjunga.

Onat Foundation estrena seu a Parets

L'acte de presentació del projecte inclusiu va coincidir, a més, amb la inauguració de la nova seu d'ONAT Foundation a Parets, fundació liderada per Mingote i que té com a finalitat fomentar la inclusió social a través de l'esport. “És fantàstic poder tenir una seu per poder gestionar la fundació. Feia falta un paraigües com aquest que recollís les necessitats de l’esport inclusiu al nostre país”, destacava l'alpinista paretà.

 

Edicions locals