Comerç alerta de la normativa d'horaris comercials de cara a la Diada

Les botigues de conveniència més petites de 150 metres quadrats hauran de romandre tancades

Economia

Amb motiu de l'Onze de Setembre, festiu a tot Catalunya, la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Mollet ha recordat als botiguers la normativa vigent sobre horaris comercials, que prohibeix l'obertura de la majoria d'establiments durant la Diada.

La Llei 8/2004 d'horaris comercials estableix un horari general pels establiments comercials, pel qual els diumenges i dies festius han de romandre tancats.
La mateixa normativa estableix una sèrie d'excepcions a l'horari general. Entre aquestes excepcions hi ha les anomenades botigues de conveniència i els establiments de venda d'alimentació amb una superfície de venda inferior als 150 m2, els quals poden obrir tots els diumenges i els dies festius, excepte quatre dies l'any (els dies 1 de gener, 1 de maig, 11 de setembre i 25 de desembre) en què han de romandre tancats.
Per tant el proper dissabte 11 de setembre, a més de romandre tancats els establiments que ja tanquen habitualment els diumenges i festius, també hauran de tancar les esmentades botigues de conveniència i els establiments de venda d'alimentació amb una superfície de venda inferior als 150 metres quadrats.
Per altra banda, determinats establiments no estan afectats per l'obligació de tancar el dia 11 de setembre. Aquest és el cas dels establiments dedicats a la venda de pastisseria, rebosteria, xurreria, pa, plats preparats, flors, plantes, premsa, combustibles i carburants, així com les farmàcies.

Edicions locals