Problemes a la xarxa elèctrica d'Endesa afecten a més de 4.000 santfostencs

L'Ajuntament de Sant Fost ha presentat una denúncia davant la direcció general d'energia

Societat

Pal elèctric
Pal elèctric

Sant Fost de Campsentelles

Dos talls del subministrament elèctric de la xarxa Endesa a Sant Fost van afectar entre divendres i dissabte 4.127 veïns del municipi.

El primer dels talls es va produir el dijous passat a les 10.20 i fins a les 11.05 h afectava 3.524 persones de les urbanitzacions de Mas Llombart, Mas Corts i la Conreria. Des de mig matí fins a les 4.46 h l'avaria va reduir la seva incidència a 436 veïns.

"Es tractava d'un cable de mitjana tensió i la reparació era complicada perquè la línia es trobava sota canonades de clavegueram i gas", assenyalen des d'Endesa. "Es va haver de fer un forat de cinc metres d'ample per reparar el cable", afegeix.

La segona interrupció del subministrament es va produir a les 8.49 h i va deixar sense electricitat a 603 persones. Pocs minuts després l'avaria s'havia minimitzat i només afectava 181 persones que van seguir amb problemes fins a les 21 h. El motiu del tall segons Endesa va ser l'avaria d'un cable soterrat.

La denúncia del consistori

Davant aquesta situació, l'Ajuntament de Sant Fost ha formulat una denúncia davant la Direcció General d'Energia de la Generalitat. El consistori convida els veïns a sumar-s'hi amb les seves signatures i denunciar la mala gestió de l'avaria per part d'Endesa. El consistori critica el "mal estat de la xarxa elèctrica que està obsoleta i fa anys que no s'hi efectua cap inversió". Així mateix no entén per què la companyia es va negar a "instal·lar generadors que subministrin temporalment energia".

Per la seva banda, des d'Endesa afirmen que mentre en la primera de les avaries es va prioritzar la reparació per la seva dificultat tècnica, en el segon, no es va considerar necessari oferir una font d'electricitat alternativa

Edicions locals