L'Ajuntament de Montornès acull el punt cooperatiu del Baix Vallès

L'Ateneu Cooperatiu impulsa aquest servei que també s'ofereix als municipis del voltant

Economia

| Ajuntament de Montornès

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha trobat un bon aliat en l'Ajuntament de Montornès, amb qui ja va organitzar l'any passat la Fira d'Economia Social i Solidària. Enguany ha arribat el torn del punt cooperatiu (PuntCoop) del Baix Vallès, que acollirà l'Ajuntament de Montornès i el Casal Juvenil Satèl·lit els dimarts cada dues setmanes de 12 h a 14 h i de 16 h a 18 h respectivament. Aquest dimarts, 26 de març, arrencarà el servei.

Es tracta d'un espai d’assessorament sobre cooperativisme i economia social i solidària (ESS). El personal especialitzat de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental oferirà diversos serveis: informació sobre els recursos disponibles en ESS; orientació i formació en gestió empresarial i en els tràmits de constitució d’una empresa de l’ESS; acompanyament a mida per a l’elecció de la forma jurídica que tingui més encaix per al projecte i suport a la constitució d’una empresa de l’ESS, en especial en la fórmula de cooperativa; i acompanyament a mida per a la transformació d’una associació o una SCP en una empresa cooperativa.

El regidor de l'Àrea d’Acció Social, Jordi Delgado, apunta que "el PuntCoop és la punta de l'iceberg" d'unes polítiques d'ESS en les que assegura que ha treballat el govern local en aquest mandat. Delgado, a més, valora molt positivament aquest nou servei de l'Ateneu al municipi, perquè "volem fomentar la cultura cooperativista i apostem per aquestes pràctiques que democratitzen l'economia".

El regidor, i primer tinent d'alcalde, assenyala que després de fer una diagnosi de l'economia social, "hem trobat que a Montornès hi ha més gent fent economia social i solidària de la que ho reconeix; ja passaven coses d'ESS, però no n'hi deien així".

El PuntCoop donarà servei a tots els veïns del Baix Vallès interessats a crear una cooperativa, o amb dubtes tant per a la creació com per al seu desenvolupament. A Montornès servirà per ajudar les cooperatives d'habitatge que s'estan formant per construir uns pisos cooperatius al solar del carrer Vallromanes amb el carrer Lleida. Però també es donarà suport als projectes que sorgeixin de la recent estrenada Escola Popular Feminista.

L'Ateneu organitza la Taula Territorial i estrena una nova seu

Dimarts arrencarà el PuntCoop de Montornès, però un dia abans l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental organitzarà una Taula Territorial i estrenarà la seva nova seu a Granollers. La Taula porta el títol d'El mercat social com a element dinamitzador del territori i comptarà amb les ponències Com generar mercat social des de les entitats del territori –a càrrec de Ruben Suriñach, membre d’Opcions i de la XES–, Com generar mercat social des de l’Administració Pública –a càrrec de Montse Lamata, membre d’Ensó– i una darrera xerrada amb el nom de Com articulem el mercat social al nostre territori? Reflexions i generació d’idees. Tot plegat serà de 17 h a 19 h al Centre Cívic Nord (c/ Lledoner, 6, Granollers). En acabar s'inaugurarà el nou Espai d’Impuls de l’Economia Social i Cooperativa, la nova seu de l’Ateneu Cooperatiu (c/ Corró 122 de Granollers), amb pica-pica per als assistents.

Edicions locals