Surt a concurs la gestió de residus de Sant Fost per 515.560 euros anuals

ERC va demanar al ple que no es votés l'aprovació del concurs públic fins que passessin les eleccions

Societat

Contenidors de Sant Fost
Contenidors de Sant Fost

Sant Fost de Campsentelles

L'Ajuntament de Sant Fost va aprovar el passat dimarts en un ple municipal treure a concurs el servei de recollida i transport de residus. Així va quedar aprovat amb els vots favorables d'IUSF, Sumem, PSC, l'abstenció del PP i els vots contraris d'ERC i PDeCAT.

D'aquesta manera, un cop es falli el concurs públic, l'empresa guanyadora haurà d'encarregar-se de la recollida dels residus de rebuig, orgànics, paper i cartró, envasos, vidre i objectes voluminosos. Així mateix, la companyia adjudicatària haurà d'ocupar-se del manteniment dels contenidors i la ubicació, i del transport dels residus a plantes de tractament.

El concurs, a més suposarà que l'empresa haurà d'aportar 400 contenidors nous dels diferents tipus de residus per "mantenir en bon nivell el servei actual de recollida de les fraccions de rebuig i orgànica, així com augmentar el servei de les fraccions selectives de paper i cartró, envasos i vidres".

La recollida del nou contracte per la gestió de residus, segons els tècnics de l'ajuntament, s'aplicarà als residus dels habitants de Sant Fost, de les escoles públiques i privades, les oficines, els edificis i instal·lacions públiques, els hotels, els restaurants, els bars els tallers i els mercats municipals.

La licitació pública especifica que el valor del contracte és de 515.560,10 euros anuals i té una durada de 8 anys. En total, el contracte ascendeix a 4.124.480 euros.

Debat entre ERC i IUSF pels residus

En els últims mesos el ple de Sant Fost ha debatut en més d'una ocasió sobre el model de gestió de residus del municipi.

En aquest sentit, la línia més dura ha estat l'esgrimida per ERC que considera que el govern santfostenc ha fet en aquest tema "polítiques electoralistes" amb previsió al pròxim 26 de maig.

Xavier Conesa va demanar durant el debat del passat dimarts que "no es voti el punt de la nova licitació i s'esperi que passin les eleccions". El d'ERC ho va justificar afirmant que una licitació d'aquest tipus no pot ser una llosa per a pròxims governs.

Des d'IUSF es va argumentar que la llei obliga a fer aquesta licitació en el termini establert i Montserrat Sanmartí, l'alcaldessa, va afegir que el contracte responia a la necessitat del municipi. "Sant Fost necessita un canvi i ens ho mereixem", va dir Sanmartí.

Davant d'això, Conesa va assegurar que no entenia la pressa per legislar quan el model d'escombraries no canviava des dels anys 80.

Edicions locals