L'arxiu comarcal ingressa el fons documental de l'antiga revista 'Comarca Deportiva'

L'entitat està arxivant les fotografies de la revista esportiva editada a Granollers entre els anys 1964 i 1987

Esports

La plantilla de l'Hoquei Mollet, temporada 1981-1982
La plantilla de l'Hoquei Mollet, temporada 1981-1982 | Comarca Deportiva

Nil Artiaga

L'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental va ingressar recentment el fons fotogràfic de la revista Comarca Deportiva.

Comarca Deportiva va ser una revista d'esports d'àmbit local que es va editar a Granollers entre els anys 1964 i 1987, i que informava sobre l'actualitat dels diferents clubs que hi havia al municipi i d'altres poblacions del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Osona, Moianès i la Selva.

A dia d'avui, l'Arxiu ha comptabilitzat més 4.000 fotografies ingressades en format positiu i d'altres en negatiu, tot i que encara "s’està fent un recompte exhaustiu", asseguren des de l'entitat vallesana.

Aquestes imatges formen part del mateix fons de la revista Sport Comarcal, que ja va ingressar fa uns mesos a l'ACVO, ja que aquesta revista –editada entre el 1990 i el 2011– era la continuadora de Comarca Deportiva i Deporte Vallesano. El fons de l'Sport Comarcal conté al voltant de 20.000 positius, i per tant, si se suma tot, el fons conjunt fotogràfic esportiu supera les 24.000 imatges.

Els esports més representats són el futbol, l’handbol, el bàsquet, el futbol sala, el ciclisme i el motociclisme. Però també n’hi ha d’hoquei, patinatge, voleibol, gimnàstica, natació, tennis, muntanyisme, rugbi i petanca.

La majoria de fotografies són del període 1980-2010 –incloent les de l’Sport Comarcal–, tot i que també hi ha algunes dels anys 60 i 70. N'hi ha poques de 20 anys enrere.

Tal com explica el director de l'Arxiu, Xavier Pérez, després de finalitzar el recompte de fotografies de la revista Comarca Deportiva es procedirà a escanejar i a digitalitzar les imatges. Posteriorment, "es durà a terme un procés col·laboratiu amb la finalitat de poder identificar tots els equips i entitats esportives, i els anys als quals corresponen, per poder classificar les fotografies de forma correcta", explica Xavier Pérez. "És una feina que durarà mesos", afegeix.

Després, per últim ja es podran fer còpies i qui vulgui podrà veure les fotografies visitant l’ACVO.

Edicions locals