ERC presenta a la Sala Fiveller les 39 candidatures dels 39 municipis del Vallès Oriental

Es tracta d'una fita històrica: mai abans s'havien presentat a tots els pobles de la comarca

Política

Representants d'ERC d'arreu de la comarca, en l'acte celebrat a la Sala Fiveller de Mollet
Representants d'ERC d'arreu de la comarca, en l'acte celebrat a la Sala Fiveller de Mollet

La Sala Fiveller de Mollet va acollir dilluns la presentació de les 39 candidatures de la comarca del Vallès Oriental, amb la presència dels números 1 i 2 de les llistes republicanes a la comarca per a les eleccions municipals.

El president comarcal d'ERC al Vallès Oriental, Oriol Ramon, va remarcar que "per primer cop en la història d'ERC" s'han presentat candidatures del partit en tots els municipis. Les 39 candidatures de 39 municipis s'han aconseguit després que Montseny i Fogars de Montclús hagin presentat candidatures enguany, a diferència de les municipals de fa quatre anys. "Això vol dir que volem una comarca republicana, que ja li toca", va afegir Ramon.

El president comarcal, a més, va explicar que "l'acte es fa a Mollet perquè és una de les dues grans ciutats del Vallès Oriental i per donar suport a la candidatura de l'Oriol López i d'Ara Mollet". Però també se'n farà un altre a Granollers.

Per la seva banda, el conseller Josep Bargalló també va dir que el ple de candidatures "és una fita a tenir en compte" que deixa palesa "la maduresa i la solidesa del partit". Però també va destacar que "en el conjunt de les llistes que presenta ERC hi ha més dones que homes" i que en alguns municipis "hi ha llistes transversals del republicanisme, del sobiranisme i d'opcions de vots de progrés que acolliran membres d'altres partits, com ICV o el PDeCAT". "Estem davant d'un període electoral que és molt important, en què ens hi juguem molt, i podem consolidar el camí cap a la república o podem frenar-lo", va cloure el conseller.

Oriol López i Marc Candela, a escena

Sobre l'escenari de la Sala Fiveller hi van passar representants d'ERC d'arreu de la comarca, alguns d'ells del Baix Vallès, com és el cas dels candidats de Mollet i Martorelles, Oriol López i Marc Candela. El primer, a casa, va engegar agraint "que hagin vingut a Mollet tots els números 1 i 2 que hi ha", i va continuar parlant sobre el repte que té a la ciutat.

"A Mollet podem aconseguir una fita històrica: guanyar les properes eleccions del 26 de maig. Això fa només tres anys era impensable", va dir López. I va continuar: "Atraiem gent molt diversa a les nostres candidatures i oferim progrés social. ERC ofereix la radicalitat democràtica amb propostes veritables d'esquerra". "Ja hi ha 9 alcaldies a la comarca i en volem tenir moltes més", va assenyalar.

Per últim, l'alcalde de Martorelles i candidat novament a l'alcaldia, va ser l'encarregat de presentar els alcaldables del Baix Vallès i els números 2: Oriol López i Marta Vilaret, de Mollet; Jordi Seguer i Montserrat Folguera, de Parets; Joffre Giner, de Montornès; Xavier Cols i Cristina Segura, de la Llagosta; Albert Monserrat i Sonia Pascual, de Montmeló; Carles Miquel i Patrícia Horta, de Sant Fost; Luisma Pintor, de Santa Maria de Martorelles; i la número 2 d'ERC a Martorelles, Anna Nogueres.

Prèviament, va expressar les seves sensacions respecte als comicis municipals: "Tinc clar que a Martorelles guanyarem, però estic molt esperançat i tinc molta il·lusió de guanyar a tot arreu del Baix Vallès".

Edicions locals