Sant Fost posa en marxa la campanya contra incendis

Fins al 15 d'octubre no es podran encendre focs en els terrenys forestals del terme municipal

Societat

Protecció Civil Sant Fost
Protecció Civil Sant Fost | @pcivilsantfost

Sant Fost de Campsentelles

L'Ajuntament de Sant Fost va posar en marxa la seva campanya contra incendis que es perllongarà fins al 15 d'octubre i en virtut de la qual està prohibit encendre foc als terrenys forestals, el passat 15 de març.

Segons informa el consistori, aquesta prohibició "té com a objectiu prevenir els incendis forestals i estableix que no es pot encendre foc en els terrenys forestals del terme municipal, sigui quina sigui la finalitat, i tampoc es pot en la franja de 500 metres que els envolta".

A més tampoc es podran llençar "objectes encesos, abocar escombraries runa, restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa d'inici o propagació d'un foc, ni llençar coets globus, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc".

Per últim, per a reforçar la campanya, l'Ajuntament, amb la Brigada del Pla d'ocupació està realitzant el manteniment de les zones verdes i Protecció Civil, i està revisant i senyalitzant els sortidors d'aigua per tal que estiguin operatius en cas d'incendi.

La Diputació de Barcelona destina 2,7 milions d'euros a la prevenció d'incendis forestals

La Diputació de Barcelona ha aprovat un ajut de 2.784.725 euros destinat a 284 municipis de la demarcació per infraestructures estratègiques en la prevenció d’incendis forestals.

Aquest suport econòmic ha de servir per executar actuacions de manteniment, consolidació i millora de vials, instal·lacions de la xarxa bàsica de punts d'aigua i altres infraestructures estratègiques establertes en el Pla municipal de prevenció d’incendis forestals.

 

Edicions locals