L'atur baixa per quart mes consecutiu

Al juliol, el nombre de desocupats es va reduir en 180 persones respecte al juny

Economia

Enguany, la tendència habitual a la pujada d’aturats durant l’estiu, no es compleix. Segons les dades del Butlletí de l’Observatori de desenvolupament local del Vallès Oriental, al juliol l’atur va baixar a Mollet i es va situar en el 17,01%, una taxa sis dècimes inferior a la del juny. 

En total, 4.929 molletans estaven inscrits a les llistes de l’Oficina de Treball, 180 menys que al juny. Aquesta rebaixa de la desocupació s’ha donat a totes les poblacions baixvallesanes excepte a Santa Maria de Martorelles. La reducció de l'atur ha estat generalitzada a tota la comarca del Vallès Oriental i al mercat de treball del Baix Vallès (la Llagosta, Martorelles, Mollet, Montmeló, Montornès, Parets, Sant Fost i Santa Maraia de Martorelles) és on aquest mes de juliol s'ha registrat el descens més gran: 10.758 aturats registrats (-388 persones), quedant situada la taxa d’atur en el 16,09%. (Totes les dades al document adjunt)
Segons els analistes de l'Observatori, l’inici de les contractacions vinculades a la posada en marxa dels Plans d’Ocupació Extraordinaris que impulsa el Departament de Treball són un dels motius d’aquesta reducció de l’atur i del seu repartiment territorial.
En general la reducció de l’atur s’ha registrat especialment entre els homes majors de 25, anys; de fet, la davallada de l’atur en aquest col·lectiu explica ben bé el 75% de descens de l’atur. La reducció de l’atur entre la població més jove i les dones segueix un ritme molt més lent.


Edicions locals