Jordi Turull serà el cap de llista de Junts per Catalunya per Lleida a les eleccions generals

El partit ha acordat que tres "presos polítics" liderin les llistes de Barcelona, Lleida i Tarragona, i un independent ho faci per Girona

Política

| ACN / senyal Suprem

El paretà Jordi Turull serà el cap de llista de Junts per Catalunya per Lleida en les pròximes eleccions generals, que tindran lloc el 28 d'abril. El PDeCAT i JxCat han acordat que tres "presos polítics" liderin les llistes de Barcelona, Lleida i Tarragona, i un independent ho faci per Girona.

D'aquesta manera, les primeres posicions de la llista lleidatana les ocuparan Jordi Turull (PDeCAT), seguit de l'alcaldessa de Térmens i presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Canyadell (PDeCAT), Rosa Borrell (independent). Els seguirà un altre membre del PDeCAT i un nou independent.

Per la seva banda, el president de la Crida i del grup parlamentari, Jordi Sànchez, encapçalarà la llista per Barcelona i tot seguit hi haurà la consellera Laura Borràs, la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, i l'eurodiputat Ramon Tremosa.

Josep Rull serà el cap de llista de la candidatura de Tarragona, el diputat al Congrés i secretari d'Organització del PDeCAT, Ferran Bel, serà el segon, i els números tres i quatre seran un independent i un altre dirigent del PDeCAT respectivament.

Per últim, l'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, serà el cap de llista per Girona, i el diputat al Congrés i líder de la JNC, Sergi Miquel, serà el número dos. L'exconsellera socialista Marina Geli, que ja va ser candidata de JxCat el 21-D, ocuparà la tercera posició de la llista.

Pel que fa al Senat, l'exconseller ara "exiliat" Lluís Puig serà el cap de la llista per Barcelona, juntament amb l'escriptor Héctor López Bofill, i la membre del govern de la Crida Assumpció Castellví, exmembre del secretariat de l'ANC amb Sànchez i també candidata de JxCat el 21-D per Tarragona.

Edicions locals